Witte asperges bereiden lijkt soms een ‘ver van mn bed show’ maar écht, het is zo gedaan. Totaal niet moeilijk en het resultaat is heerlijk! Het witte goud is meestal van maart tot eind juni verkrijgbaar. Dit kan uiteraard een klein beetje eerder of later zijn, afhankelijk van de groei en oogst van dit natuurproduct. Door de korte periode waarin je het maar kunt eten vind ik het extra lekker en bijzonder wanneer ik het eet. De asperge groeit onder de grond waardoor ze wit blijven. De groene asperge is hetzelfde beginproduct, alleen groeit dit boven de grond waardoor de kleur en smaak verandert. Ik vind de groene geroosterd het lekkerst met een frisse citroen- chili olie maar de witte is zo zacht van smaak dat ik die liever kook.

Let bij het kopen van de asperge erop dat ze licht glimmend zijn, de onderkantjes niet uitgedroogd zijn en de kopjes gesloten zijn. Je kunt de asperge het beste in een natte, koude doek in de koelkast bewaren.
Ik heb al aardig wat asperge recepten op mijn site staan en er komen er komende weken nog een paar aan. Wat dacht je van een asperge- risotto uit de oven of een pinchos met zalm en asperge?! Heerlijk toch? Ik zal deze linkjes dan ook extra in deze verzamel blog plaatsen. Voor nu.. Zie hier alle linkjes naar de bereiden van asperge en mijn recepten hiermee! 🙂