Fit en slank, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vis, Recepten

Kabeljauwstoof met Hollandse garnalen, venkel& krieltjes

Kabeljauwstoof met Hollandse garnalen, venkel en krieltjes is een heerlijk gerecht dat de show steelt op tafel. Een goed idee voor tijdens de feestdagen door de luxe uitstraling en ingrediënten. De zachte delicate smaken van venkel, kabeljauw en garnaaltjes gaan heel goed samen. De combi van venkel en dragon zijn ook écht top trouwens, allebei lichtzoet. Een gerecht met volle smaken, dit gerecht wil je de week erna wéér maken. 😉

Gezond eten heeft niet alleen met goede ingrediënten te maken, ook de materialen die je gebruikt en de manieren van bereiden zijn belangrijk. Het gebruik van de juiste pannen bijvoorbeeld. De pannen van GreenPan zijn niet alleen heel mooi, ook zijn deze PFAS ( slechte chemische stofjes) vrij. De pannen zijn gemaakt met een keramische antiaanbaklaag en zijn geschikt voor alle kookplaten. Ook kunnen ze in de vaatwasser én in de oven. Ik heb pannen uit de goud- rode Barcelona Pro collectie en vind ze zó mooi! Precies mijn kleurtjes haha. 🙂 Deze maand zijn de pannen met 20% korting te koop, is dat even mooi meegenomen.

Dit gerecht is in 1 pan te bereiden. Serveer de kabeljauwstoof in zijn geheel met pan en al op tafel, dan kan iedereen er wat uit pakken. Super gezellig, met z’n allen delen. Dit gerecht is luxe maar toch makkelijk om te maken. Je kunt alles van tevoren snijden. Je kunt zelfs alles van tevoren maken tot het punt waarop je de vis en garnalen erbij doet. Zo kun je heerlijk relaxen tijdens het diner. Ik serveerde er wat geblancheerde broccoli bij als extra groente maar je zou bijv. ook voor groene asperges of een salade kunnen kiezen.

Hoofdgerecht met vis

Aantal personen: 2 á 3

Dit heb je nodig:

  • 400 g kabeljauw (vers of diepvries)
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 venkel
  • 2 gele uien
  • 3 el roomboter
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 paddenstoelen bouillon blokje
  • 6 takjes dragon
  • 250 ml kookzuivel of room
  • 300 g krieltjes met schil
  • 1 tak roma-tomaatjes
  • evt. wat geblancheerde broccoli om ernaast te serveren

Zo maak je het:

  • Kook de krieltjes beetgaar. Als je er met een scherp mesje in kan prikken en de aardappel eraf glijd, zijn ze goed gekookt. Laat de krieltjes uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak de uien schoon en snijd ze in dunne halve ringen. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern in de midden en snijd de venkel in dunne reepjes. Hak de blaadjes van de dragon fijn maar houd 1 takje apart voor de garnering. Rooster de tomaatjes in ca. 8 minuten in de oven tot ze lichtjes barsten.
  • Verwarm de olie en de boter in een grote hapjespan. Fruit de uien en de venkel aan tot het zacht is. Voeg de room, het bouillonblokje, de dragon en de krieltjes toe en verdeel de stukken kabeljauw over het geheel. Breng het aan de kook, zet hierna het vuur laag en laat het met de deksel op de pan stoven tot alles gaar is. Voeg de Hollandse garnalen toe en verwarm dit nog een minuutje mee. Leg de geroosterde tomaten en het takje dragon op de kabeljauwstoof. Serveer de kabeljauwstoof met de broccoli, eet smakelijk!

Deze blog bevat een samenwerking. Echter geef ik zoals altijd alleen mijn eerlijke mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.