Bijgerechten, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Fit en slank, Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Snacks, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Auberginepizza met gekruide hüttenkäse

Auberginepizza met gekruide hüttenkäse. Klinkt als een gezond feestje toch? Iedereen die mij langere tijd kent weet dat mijn voeding gebaseerd is op 2 ingrediënten; kwark en hüttenkäse! Ik verslindt het bij bosjes omdat het gezond is, je er alle kanten mee op kunt en het ook nog een heel betaalbaar is. Heb je gelijk wat extra geld over voor wanneer je echt even goed uit eten wilt. 😉 Door de auberginepizza van tevoren te zouten komt het vocht los, hierdoor word het minder slap en krijgt de auberginepizza een goede structuur. Je kunt ze beleggen naar keuze, laat je fantasie los.

Het is al even geleden dat ik een blogrecept uitwerkte maar dit is zó lekker en ik eet dit zo regelmatig dat ik deze wel moet delen. Maak de auberginepizza als hapje, voorgerecht, als salade of serveer het met rijst of geroosterde (zoete) aardappel en een salade en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 g hüttenkäse
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snuf fijn zout
  • grofgemalen peper en zout
  • olijfolie

Toppings als:

  • zongedroogde tomaatjes, in reepjes
  • 6 olijven, in plakjes
  • 6 snoeptomaatjes, in plakes
  • 3 champignons, in plakjes
  • bosui, ter garnering

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aubergine, snijd het kroontje eraf en snijd het horizontaal in lange plakken van 1 cm dik. Leg de plakken naast elkaar op een plank en bestrooi ze met een klein snufje zout. Laat het 10 minuten staan, als het goed is zie je hierna wat vochtdruppels op de aubergine. Dep dit droog met keukenpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aubergine plakken hierover. Besprenkel de plakken daarna met een beetje olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden. Bak de plakken 10 minuten voor in de oven.
  • Haal de plaat uit de oven en besmeer de auberginepizza’s met tomatenpuree. Meng de hüttenkäse met de andere tl Italiaanse kruiden. Verdeel de toppings en de hüttenkäse over de pizza’s. Bak ze nogmaals 20 minuten. Strooi de bosuitjes over de auberginepizza voor je ze serveert, eet smakelijk!

Meer gezonde recepten? Bekijk ook eens deze Skinny eiersalade, kwarktaart met rood fruit of deze tabouleh salade met verse kruiden en granaatappel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.