Bijgerechten, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Fit en slank, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Soepen& salades

Tabouleh salade met verse kruiden en granaatappel

Tabouleh salade met verse kruiden en granaatappel. Een lekkere frisse, gezonde maaltijdsalade. De Middel- Oosterse keuken is heerlijk. Veel om te delen en kruidige, frisse smaken. Deze tabouleh salade past perfect op een buffet met andere Oosterse hapjes als falafel en batata harra.

Je kunt hier zoals ik deed falafels bij serveren maar je kunt ook kiezen voor stukjes kippendij, feta of gehaktballetjes. Niet dat het dit per se nodig heeft, het is al erg smaakvol van zichzelf maar zo krijg je net wat meer eiwitten binnen.

Recept porties: 2

Voedingswaarde pp: 390 kcal waarvan 54 g koolhydraat, 8 g vet en 12 g eiwit.

Zo maak je het:

  • 100 g volkoren bulgur
  • 100 g ijsbergsla
  • 400 g roma tomaat
  • 120 g granaatappel pitjes
  • 200 g komkommer
  • 60 g rode ui
  • 10 takjes krulpeterselie
  • 6 takjes mint
  • 10 g granaatappelmelasse
  • 10 ml zonnebloemolie
  • 20 ml citroensap
  • evt. falafel, kip of feta om erbij te serveren

Zo maak je het:

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel het koud. Hak ondertussen de peterselie en de munt fijn. Meng de bulgur met de kruiden, olie, citroensap en het granaatappel melisse.
  • Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Maak de ui schoon en snipper het heel fijn. Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
  • Meng de aangemaakte bulgur met de komkommer, tomaat, ui en de granaatappelpitjes. Verdeel de ijsbergsla over 2 borden en verdeel de tabouleh over de sla, serveer er evt. wat gebakken falafels, kip of feta bij. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *