Bijgerechten, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Fit en slank, Hoofdgerechten, Recepten

Batata Harra, Libanese spicey aardappeltjes

Batata Harra zijn Libanese spicey aardappeltjes. Super lekker en weer eens wat anders als hoe ik het normaal eet. Vaak doe ik aardappeltjes met wat olie en zeezout in de oven, of soms met een kruidenmix. Door de aardappels te marineren in harissa en knoflook krijgt het een kruidige, pittige smaak. Heerlijk! Lekker om hier wat bijgerechten bij te maken die wat zure smaken hebben. Bijvoorbeeld een salade met frisse dressing of een aubergineschotel met granaatappel. Ik maakte een frisse tabouleh salade hierbij, een heerlijk geheel.

Sinds kort eet ik steeds meer uit de Libanese keuken. Heerlijk, gezond en veel gerechten die je lekker kunt delen. Een tafel vol mezzes staat onwijs gezellig. Hummus, falafel, salades, dips als baba Ganoush en tzaziki en deze Batata Harra past daar ook perfect bij.

Recept is voor 1 portie

Per portie: 302 kcal, 43 g koolhydraten, 11 g vet, 5 g eiwit

Dit heb je nodig:

  • 40 g harissa
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes krulpeterselie
  • 10 ml zonnebloemolie
  • 200 g krieltjes in schil

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220Β°C. Was de krieltjes, dep het droog en hierna halveer je ze. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal.
  • Maak de teentjes knoflook schoon en hak ze heel fijn. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak het fijn, houd een paar plukjes opzij ter garnering. Meng de aardappels met de knoflook, peterselie, olie en de harissa.
  • Gaar de aardappeltjes in ca. 30- 40 minuten in de oven. Ze zijn goed wanneer je er met een scherp mesje makkelijk doorheen kunt prikken, dit hangt een beetje af van hoe dik de krieltjes zijn. Garneer de batata Harra met de overige peterselie. Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig? Zie hier deze aardappelsalade met sticky bacon en knapperige maΓ―s. Of maak hier eens geroosterde aubergine met tahini en granaatappel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *