Bijgerechten, Fit en slank, Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Voorgerechtjes

Geroosterde aubergine met tahini, kruidenyoghurt en granaatappel

Geroosterde aubergine is altijd goed. Door het roosteren krijgt het zo’n lekker smaakje, ik ben er gek op. De tahini dressing geeft een lekker bitter tintje die word bijgestaan door het frisse van de kruidenyoghurt en het zoetzure van de granaatappel. Pas op jongens.. Dit is een blijvertje! 🙂

Ik maakte deze geroosterde aubergine tijdens een hapjesdiner. Vet lekker! Veel verschillende kleine bereidingen van groentes en een salade met cumelo en een geitenkaas burger erbij. Deze geroosterde aubergine is lekker met wat salade erbij, gebakken aardappeltjes- of rijstbereidingen.. Het kan allemaal, met dit recept heb je nog net een beetje zomer in huis! Mocht je nog naar de perfecte manier zoeken om een granaatappel schoon te maken, bekijk dan dit filmpje eens. Deze manier gebruik ik zelf ook altijd.

Dit heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • olijfolie
  • 1/2 granaatappel
  • 1/2 el water
  • 1/2 citroen, het sap
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 el kwark
  • 2 el feta kaas
  • 1 el tahini (ik gebruikte deze die ik kreeg als foodpost)
  • versgemalen peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in dunne plakjes van ongeveer 0.5 cm dik. Leg de plakjes naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer ze hierna met een kwastje in met een beetje olijfolie. Rooster de plakken in 15/20 minuten gaar en zacht.
  • Maak ondertussen de rest klaar. Haal de granaatappel pitjes uit de vrucht. Verkruimel de feta.
  • Maak de dressing door de tahini, het water en het citroensap te mengen, breng het op smaak met peper en zout. Hak de peterselie en de muntblaadjes fijn en meng dit met de kwark.
  • Verdeel de plakken aubergine over 2 borden en dien het op met de kruidenkwark, tahinidressing, granaatappel en feta. Eet smakelijk!
geroosterde aubergine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *