Geroosterde maiskolf, ik ben er gek op! Mais is als je het mij vraagt sowieso heerlijk, het liefst nog aan de kolf. Meestal kook ik de maiskolf en doe ik er hierna wat roomboter en zout over, soms eet ik ze als late-night-snack na het sporten alleen met zout. Dit keer wou ik eens wat anders. Ik heb de voorgekookte maiskolven in de oven geroosterd met een smokey pepper marinade, super lekker!
Het gerookte van het paprikapoeder, de honing en het pepertje zijn heerlijk samen! Ik kreeg laatst een Black Bullet peper en was hier heel benieuwd naar. Het pepertje is medium heet, ik kon het zo los nog eten. Koop rauwe maiskolven voor dit recept of die al zijn voorgekookt, dan sla je die stap gewoon over. Toch op zoek naar een ander recept met mais? Deze aardappelsalade met knapperige mais is ook heel lekker!

Bijgerecht, Snack
Aantal: 2 stuks
Dit heb je nodig:
- 2 maiskolven
- 2 el zonnebloemolie
- 1/2 teen knoflook
- 1 el honing
- 2 el peterselie
- 1/2 groen Black Bullet pepertje (of een andere soort)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een kookpan met ruim water aan de kook voor de maiskolven. Verwijder eventueel bladeren van de kolf, kook ze hierna 10 minuten en giet het af.
- Snijd het pepertje in fijne ringen. Maak de teen knoflook schoon en snijd het fijn, hak hierna ook de peterselie fijn. Meng de olie met de knoflook, honing, paprikapoeder, peterselie en de peper ringetjes.
- Leg de maiskolven in een ovenschaal en smeer ze met een kwast in met de marinade. Rooster de maiskolven 10 minuten tot het goudbruin geroosterd is. Schenk de marinade die in de schaal is gedrupt nog wat over de geroosterde maiskolf voor het serveren, eet smakelijk!
