Bijgerechten, Fit en slank, Hapjes, Recepten, Snacks, Voorgerechtjes

Paprikaschuitjes met tonijn en gedroogde tomaat

Paprikaschuitjes met tonijn kunnen op de borrelplank als een gezond, eiwitrijk hapje. Ook als snack of als tussendoortje na bijv. het sporten zijn deze leukies ideaal. Je hebt inmiddels vast al wel in een supermarkt de mini- groentes gespot. Normaal vind ik het een beetje onzin, waarom zou je toch een mini komkommer eten in plaats van wat plakjes van een grote komkommer af te snijden. En vaak is het dan nog 3 keer zo duur ook. Deze mini paprika’s zijn dan weer wel heel handig om te vullen, voor deze mini groentes maak ik dus een uitzondering haha!

Ik gebruikte een blikje tonijn ‘for salads’ met zongedroogde tomaatjes. Ik kreeg deze als foodpost opgestuurd. De tonijn is vast lekker aangemaakt met tomaatjes en olie, ideaal. Een tijdje terug maakte ik deze tuna melts, hier zou deze tonijn ook goed in gebruikt kunnen worden. Mocht je dit niet kant-en-klaar kunnen vinden kun je dit er altijd zelf doorheen mengen.

Super fijn dat je zo weinig voor deze paprikaschuitjes met tonijn nodig hebt, al kun je het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Hak er bijvoorbeeld ook eens wat olijfjes door, leg er wat kleine blaadjes sla in of maak het nog smeuïger met wat mayonaise en citroensap.

Hapje, Snack, Bijgerecht

Aantal: 10 stuks

Dit heb je nodig:

  • 5 mini paprika’s
  • 1 blikje tonijn met zongedroogde tomaatjes
  • ¼ rode ui

Zo maak je het:

  • Snijd de paprika’s in de lengte door. Snijd de zaadlijsten en het topje er voorzichtig uit.
  • Vul de mini paprika’s met wat tonijnsalade.
  • Snipper de rode ui en strooi wat uitjes over de tonijnschuifjes. Eet smakelijk!
paprikaschuitjes met tonijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *