Tuna melt is een tosti met tonijn, heerlijk! De combinatie van vette vis- mayonaise, jonge- en cheddarkaas maakt het zéker geen calorie arme lunch maar het is het dan ook helemaal waard. Zó lekker! De smeuïge tonijn is heerlijk met de romige kaas en hierbij het crunchy brood. Zorg ervoor dat je lekker brood gebruikt, ik maakte dit met zelfgemaakt brood maar een gekocht brood kan natuurlijk ook. Ga voor een stevige broodsoort zodat het lekker knapperig blijft en niet soppig word.
Warme tonijn of eigenlijk uberhaupt tonijn uit blik trekt me nooit zo aan. Ik vind het stinken en er helemaal niet lekker uitzien maar toch is het stiekem lekker. Mocht je dit nog niet gegeten hebben, probeer het echt eens hihi. Lekker als lunch maar ook als snack op de late avond of als kater ontbijt. Hou jij van tonijn?
Broodje
Aantal personen: 2
Dit heb je nodig:
- 4 dunne sneetjes brood
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- 3 el mayonaise
- 15 zwarte olijven
- 1/2 paprika
- 2 tl kappertjes
- 2 plakjes cheddar kaas
- handje jong belegen geraspte kaas
- 5 druppels groene tabasco
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Giet de tonijn lichtjes af, er mag nog best wat olie bij zitten want hierdoor smaakt de tuna melt lekker smeuïg. Snijd de paprika in dunne reepjes, de olijven in ringetjes en hak de kappertjes grof.
- Meng de tonijn met de mayonaise, paprika, olijf, kappertjes en de tabasco. Breng het op smaak met peper en zout.
- Scheur de plakjes cheddar in stukjes en verdeel het over het brood. Verdeel hierna de tonijnsalade over het brood en strooi als laatst de geraspte kaas erover.
- Doe de tuna melt broodjes 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is, de tonijn warm en het brood knapperig. Eet smakelijk, geniet ervan!