Bijgerechten, Fit en slank, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Spaanse spruitjes met chorizo, rode peper en knoflook

Spaanse spruitjes? Jarenlang heb ik spruitjes helemaal niet lekker gevonden. Met een hele berg appelmoes kreeg ik het als kind nog wel weg en toen ik ouder werd heb ik het simpelweg nooit meer gegeten of gemaakt, er was zat anders te koop en ik was niet echt weg van spruiten. Toen ik een mooie portie spruiten toegestuurd kreeg van een PR bureau werd ik hier ook niet direct vrolijk van. Wel zag ik de uitdaging om deze rakkers toch op een manier te bereiden waarop ik het lekker vond. Gelukt, Spaanse spruitjes zijn heerlijk! Een pittige olie met chorizo geeft de spruiten een lekkere smaak.. Missie volbracht, voortaan kan ik spruitjes weer waarderen. πŸ™‚

Door de bonen is het vrij vullend, je kunt er eventueel een salade of wat rijst of geroosterde aardappels bij serveren.

Bijgerecht/ hoofdgerecht

Aantal personen: 2

Dit heb je nodig:

  • 350 g spruitjes
  • 200 g zwarte bonen, uitgelekt
  • 15 cherrytomaatjes
  • 50 g chorizo
  • 3 tenen knoflook
  • Β½ rode peper

Zo maak je het:

  • Zet een pan met een ruime laag water op het vuur en breng het aan de kook. Maak eventueel de spruitjes een beetje schoon door de buitenste bladeren eraf te ‘pellen’ met een klein mesje. Halveer de cherrytomaatjes en snijd hierna de chorizo in kleine stukjes (vergeet niet te checken of er een vel omheen zit die je weg moet gooien). Maak de teentjes knoflook schoon en hak ze heel fijn.
  • Wanneer het water kookt blancheer je de spruitjes 4 minuten, giet het hierna af en laat het even uitwasemen. Neem een ruime braad- of koekenpan en bak de chorizo op middelhoog vuur zonder olie tot het vet vrijkomt. Voeg de knoflook en de rode peper toe, laat de olie nog een minuut trekken. Voeg de spruitjes en de uitgelekte bonen toe en verwarm het geheel tot alles goed warm en gemengd is. Eet smakelijk!

Meer groente recepten? Bekijk ook eens deze geroosterde aubergine met tahini, deze zelfgemaakte witlof- ovenschotel of deze broccoli stamppot met walnoot en oude kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *