Witte asperge salade met heerlijke lente smaken, deze salade is puur genieten. De raapstelen kocht ik op een lokale markt. Raapstelen worden niet vaak gebruikt maar je kunt hier heerlijke gerechten mee maken. Je kunt ze rauw verwerken in een salade of stamppot maar raapstelen zijn ook geschikt om te wokken, stoven of te roerbakken. Serveer deze salade als voorgerecht, bijgerecht of voor bij een lekkere bbq.

Dit heb je nodig:
- 6 witte asperges
- 100 g spekreepjes
- 2 eieren
- bosje raapstelen
- 8 aardbeien
- handje bosbesjes
- 2 el frambozenazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
Zo maak je het:
- Kook de asperges zoals ik beschreven heb in deze blog. Laat ze afkoelen en snijd elke asperge 1 keer in de lengte door en vervolgens elke asperge in 3 stukjes.
- Bak de spekjes uit in een koekenpan zonder vetstof. Laat ze spekjes uitlekken op een keukenpapiertje. Zet de eieren op met koud water, wanneer het water kookt laat je de eitjes 5 minuten koken. Spoel ze hierna met koud water. Pel de eieren en snijd ze daarna doormidden.
- Was de raapstelen, de aardbeien en de bosbessen en laat alles uitlekken. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze daarna doormidden. Maak de dressing door de frambozenazijn en de olijfolie met elkaar te mengen.
- Maak de salade op door te beginnen met een flinke pluk raapstelen op elk bord. Verdeel hierna op speelse wijze de asperges over de raapstelen. Verdeel de spekjes, ei, aardbeien en de bosbessen over de salade en besprenkel de witte asperge salade met de frambozendressing. Eet smakelijk!

