Hotspots, Leiden

Café De Leidse lente, kunstig uit eten in Leiden

Café De Leidse Lente

Adres: Haagweg 4, 2311 AA, Leiden

Website: http://galeriecafeleidselente.nl/

Website Social Deal link: www.socialdl.com/RZTCL

Afgelopen woensdag at ik savonds bij Café de Leidse Lente. Ik ben hier ontzettend vaak langsgefietst maar heb eigenlijk nooit echt geweten wat het gebouw was. De voormalige ambachtsschool is sinds een paar jaar omgetoverd tot restaurant. Het kunstzinnige zijn ze zeker niet kwijtgeraakt!

Wat een ontzettend geinig interieur, het lijkt eerlijk gezegd net alsof je zo’n gezellige kringloop binnen komt..

Overal verschillende stoelen en tafels met de raarste tafelkleden en attributen overal. Kunst is overal aanwezig, Café de Leidse Lente is een galerie waar het werk van diverse kunstenaars tentoon worden gesteld. Het restaurant word weleens gebruikt als workshopruimte en eens per maand is het tijdens het diner een bingo. Wij hadden ons van tevoren niet echt in de zaak verdiept en zo gebeurde het dat toen we rond 19.30 binnen kwamen er aan 1 kant van de zaak een bingo gaande was. Ondanks het lawaai en gejuich was het super hilarisch.

Het is een gezellig maar vrij chaotisch tafereel. Zó ontzettend veel indrukken, spullen en mensen om je heen maar toch is de sfeer goed. Er zitten gasten te dineren, groepjes te borrelen en niet de bingo’ers te vergeten. We zijn met z’n tweeën maar krijgen een 6-persoons tafel aangewezen. Een beetje apart maar prima, we zitten. De tafel is nog vies van de vorige bezetting en voordat dit schoon is en we onze drankjes krijgen duurt het even maar goed, we zitten lekker. Dat is ook wat waard haha. 😉

Door de gezellige choas verwacht ik eerlijk gezegd niet teveel van het eten. Helemaal mis! Alles is écht heel lekker..

Vooraf krijgen we een mosterdsoepje met wat brood en verschillende smeersels, altijd goed! Bij het hoofdgerecht kunnen we keuze maken uit 3 gerechten. Ik ga voor de vegetarische tortelloni met gepofte knoflooksaus en lekker veel verse groenten en mijn tafelgenoot gaat voor de saté van kippendij. Wat een smaakbommetje, de pasta is echt heerlijk en ook de saté valt in de smaak. De cheesecake als nagerecht maakt het feestje compleet. Zoet, machtig maar heerlijk.

café de leidse lente

Café de Leidse Lente doet mee met Social Deal en via deze reden ben ik hier via hun gaan eten. Super leuk nieuwe restaurants te ontdekken, helemaal in m’n eigen hometown haha! Deze deal houd een 3 gangen menu in met koffie/thee na in voor maar €14.00 per persoon, dit is wel 53% korting!

Dit bericht is in samenwerking met Social Deal. Natuurlijk bevat het zoals altijd alleen mijn goudeerlijke mening haha. 🙂

café de leidse lente

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *