Groningen, Hotspots

Alice, culinair Italiaans uit eten

Alice

Adres: Verlengde Hereweg 46, Groningen

Website: https://www.restaurantalice.com/

Alice in Groningen is een onlangs geopend restaurant in Groningen. Net buiten het centrum aan een redelijk drukke weg ligt dit Italiaanse pareltje. Wanneer je binnen plaatsneemt herriner je je niks meer van de drukke, ietwat lelijke omgeving maar ben je per direct in Italië. Culinair Italië wel gezegd.

Alice heeft altijd in Italië gewoon en was hier vol passie bezig in de keuken..

De kneepjes van de Italiaanse keuken leerde ze van meesterchefs die in sterrenzaken aan het werk waren. Vanwege het werk van de vader van Alice verhuisde het gezin naar Groningen. Alice nam de grote en bijzondere stap om op 24 jarige leeftijd haar passie achterna te gaan en een Italiaans restaurant te starten. Wat een geweldig verhaal over de passie van een jonge meid! Mijn stiefoma las hier een stuk over in een krant en toen ik bij ze kwam logeren namen ze me mee uit eten omdat ze mij in het verhaal herkende haha, Dat ik fan ben van de Italiaanse keuken kun je vaker op de blog terugvinden maar wat een fantastische beleving was deze avond!

Het concept in Alice is simpel: er is een vast menu en keuze uit 4 tot 7 gangen. Het is een vast menu en dus geen a la carte kaart, het wekelijks wisselende menu is wat je die avond krijgt. Allergieën of bijzondere wensen kun je natuurlijk doorgeven maar we laten ons graag verrassen door het menu.

Er is keuze hier een wijn arrangement bij te nemen maar wij wouden niet heel veel drinken dus kozen een losse fles wijn. Na een mooi wijnadvies van de bediening bestelde we een fles Ribolla Gialla, een heerlijke witte wijn uit Italië. We hadden deze wijn niet eerder gedronken maar toch het paste mooi bij de verschillende gangen die we aten.

We starten met een gerechtje van octopus. De eerste keer dat ik dit in mijn leven at en het was lekker!

Ik heb het altijd lichte vrees voor gehad aangezien het me zo rubberig leek maar het is heerlijk klaargemaakt. De octopus word geserveerd met een aardappel- olijfoliepuree en wat balsamico parels die spatten wanneer je erop bijt, heel verrassend!

De tweede gang was mijn lievelings; pasta gemaakt van brood en ei met eekhoorntjesbrood en Parmezaanse kaas. Verrukkelijk, écht waar! Alle componenten waren perfect op smaak! De paddenstoeltjes zijn heerlijk mals, de pasta is super lekker.. WAUW! Een gerechtje die ik niet snel meer vergeet.

Het hoofdgerecht van het weekmenu bestaat uit wild zwijn met pruimenjus, een lekkere combinatie. Het zwijn lijkt gestoofd te zijn, het vlees is heerlijk zacht en sappig. De afsluiter is een grand marnier cheesecake met rode bessensaus. De cheesecake lijkt ongebakken omdat deze nog zo lekker zacht en romig is en de zure bessensaus is er lekker fris bij.

alice

Al met al hebben we heerlijk gegeten! Elk gerecht was mooi op smaak en er zat geen 1 teleurstelling bij. Het is te proeven dat Alice het vak niet van de eerste de beste heeft geleerd, wat een topgerechten. Later op de avond komt Alice even langs alle tafels om te vragen of alles naar wens is geweest, hartstikke leuk!

De inrichting is typisch Italiaans met geel/ perzikachtige kleurtjes..

De gezellige, vriendelijke service maakt deze avond compleet. De bediening is super vriendelijk, al spreekt de 1 net iets beter Nederlands als de ander. Wel kunnen ze allemaal vloeiend Italiaans, prachtig om te horen.

Het meisje dat ons helpt is af en toe een beetje stuntelig maar dit is niet storend, ze verteld ons ook dat het haar tweede dag is dus is er totaal geen probleem. Als we dan ook nog eens koffie en water van het huis krijgen vanwege de stunteligheid vind ik het helemaal schattig. Dit had eigenlijk helemaal niet gehoeven want iedereen moet het immers leren, wel is het heel gastvriendelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.