Risotto uit de oven met witte asperges, heb jij ze al eens zo gegeten? Waarschijnlijk niet en je wéét niet wat je mist! 😉 Het is inmiddels alweer bijna half juni dus het witte goud zal niet meer zo heel lang verkrijgbaar zijn en dat maakt het extra fijn als je dit lekkere recept nog kunt maken. En.. Mocht je de witte asperges niet meer kunnen vinden na het seizoen zal het met groene asperges ook fantastisch smaken!
Hoofdgerecht zonder vlees
Aantal personen: 2/3
Dit heb je nodig:
- 20 g boter
- 1 ui
- 1 prei
- 2 tenen knoflook
- 200 g arboriorijst
- 1 dl droge witte wijn
- 5 dl groentebouillon
- 60 g Parmezaanse kaas (poedervorm)
- 100 g feta kaas
- 12 witte asperges
- Zeezout en vers gemalen peper
Zo maak je het:
- Verhit de oven op 200 °C. Maak de knoflook en de ui schoon en snipper het fijn. Was het groen van de prei en snijd het hierna in dunne halve ringetjes.
- Schil de asperges volgens deze wijze, snijd de kontjes eraf en snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
- Verhit een hittebestendige braadpan (die in de oven kan) op middelhoog vuur. Voeg de boter, ui, knoflook, wat peper en zout en de aspergestukjes toe. Smoor alles zo’n 6 minuten tot de groenten iets zachter zijn. Voeg de rijst toe en bak het nog 1 minuut mee.
- Roer de kazen door de risotto. Schenk de wijn en bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Sluit de pan af en zet het 25-30 minuten in de oven tot de rijst beetgaar is en het vocht is opgenomen.
- Haal de deksel van de pan van de risotto. Zet de oven op de grillstand en zet de risotto nog 5 minuten onder de grillstand tot de bovenkant een beetje goudbruin is, eet smakelijk!
Meer recepten met witte asperges? In dit artikel verzamel ik mijn asperge recepten!