Bijgerechten, Fit en slank, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Corona- kipstoof met zwarte bonen, chorizo en paprika

Corona- kipstoof met zwarte bonen, chorizo en paprika. Sappige kip, gestoofde groentes en een lekker bittertje door het bier. Tuurlijk is dit een kleine knipoog naar de hele situatie. Het is super rot, naar en triest wat er allemaal om ons heen gebeurd maar zoals altijd probeer ik er het beste van te maken. Aangezien het biermerk Corona het ook behoorlijk zwaar heeft in deze situatie wou ik ze een klein hartje onder de riem steken door iets lekkers te koken met het drankje. Ook omdat het toch voor vele een kans is geweest om nieuwe hobby’s te ontwikkelen en even tot rust te komen. Of zoals in mijn situatie, om eindelijk sinds jaren lekker veel in de Nederlandse zon te liggen en een kleurtje te ontwikkelen haha.

In eerste instantie keek de boyfriend me raar aan.. ‘Ga je iets met bier koken?!’ Achteraf bleef hij zeggen hoe lekker het was. 😉 We aten het met z’n tweeën en er was nog wat over. De dag erna was het minstens zo lekker. Toen waren alle smaken heerlijk doorgetrokken.

Hoofdgerecht met vlees

Aantal 3/4 personen

Dit heb je nodig:

  • 3/4 flesje Corona
  • 200 g blik tomatenblokjes
  • 200 g chorizo
  • 3 paprika’s
  • 250 g zwarte bonen (uitlekgewicht)
  • 3 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 350 g kippendijen
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 stengels bosui
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  • Maak de uien en de tenen knoflook schoon. Snijd de uien in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de knoflook hierna fijn. Verhit een scheut olie in een ruime braadpan en fruit de knoflook en de uien aan. Snijd ondertussen de paprika in blokjes van ongeveer 2 cm en bak deze mee.
  • Verwijder het vel van de chorizo, snijd deze hierna in blokjes en voeg het toe. Snijd de kippendijen in stukjes en voeg ook dit toe. Bak alles aan tot de kip begint te kleuren en het vrijgekomen vet een beetje opbakt.
  • Voeg de chilivlokken, het paprikapoeder en de bonen toe en zet alles een minuutje aan. Voeg dan het bier en de tomatenblokjes toe en laat het een half uur zachtjes door pruttelen.
  • Kook de rijst af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en serveer het bij de corona- kipstoof. Snijd de bosui in dunne ringen en strooi dit als laatste over de stoof. Eet smakelijk!

Nog meer kipstoofjes met bier? Bekijk ook eens het recept voor deze kipstoof met Leffe bier.

1 thought on “Corona- kipstoof met zwarte bonen, chorizo en paprika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *