Brood, Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Snacks, Voorgerechtjes

Quesadilla met spinazie, truffel en Beemster kaas

Quesadilla met spinazie en kaas, verrukkelijk! Gesmolten kaas, het licht scherpe van de rode ui en het heerlijke romige van de truffelmayo.. Ik ben verkocht! De volkoren wraps maken het enigzins gezond, in ieder geval krijg je zo nog lekker wat vezels binnen.

Ik ben GEK op kaas! Gesmolten kaas vind ik dan ook oprecht zó lekker, hmmm.. Ik eet het echter niet zo vaak omdat kaas toch best vet is. Wel staat 30+ kaas in de schijf van 5 van het voedingscentrum. Deze verteld je dat het binnen een gezond leefpatroon goed is af en toe kaas te eten. Kaas levert samen met melkproducten gemiddeld ongeveer 60% van de dagelijkse inname van calcium op. En wel 40% van die van vitamine B12.

De 30+ kaas van Beemster is vernieuwd en ik mocht het uittesten. Lekker! De kaas word nog steeds gemaakt met weidemelk maar vooral de verpakkingen hebben een nieuwe look. Op de verpakking vind je nu een smaakbeschrijving. Voor de quesadilla met spinazie gebruik ik belegen kaas, de beschrijving hiervan is ‘mild en rijk’.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Smeer beide wraps in met 1 el truffelmayo. Beleg 1 wrap met beide plakken kaas, zorg dat het overal een beetje bedekt is. Maak de rode ui schoon en snijd het hierna in kleine stukjes. Laat de spinazie eventueel uitlekken en verdeel de ui en de spinazie over de kaas. Klap de quesadilla dicht met de andere wrap met de mayo aan de binnenkant.
  • Toast het een paar minuten in een paninigrill of in de oven. Snijd het hierna in 6 punten en serveer het warm. Eet smakelijk!

Nog meer recepten met kaas? Bekijk dan ook eens dit recept voor kaasfondue in een broodje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *