Amsterdam, Hotspots

Groovy Tables, the Picnic edition op het Hoogtij

Groovy Tables

Adres: Johan van Hasseltweg 39, Amsterdam

Website: https://deartiesten.nl/groovytables/

Groovy Tables is elk jaar opnieuw een event waar ik naar uitkijk. Gezien de omstandigheden rondom corona was ik bang dat het dit jaar niet door zou kunnen gaan, gelukkig hebben ze hier een goede oplossing voor gevonden.. The picnic edition!

Voor de derde keer op rij kom ik al naar Groovy Tables, een onwijs gaaf dakterras op het Hoogtij. Zomers word het omgebouwd tot een dakterras en de watertoren met glazen kas ernaast worden gebruikt als overdekte zitplaatsen, zo leuk!

Dit jaar gaat alles met gepaste afstand. Bij binnenkomst word gecheckt of we geen klachten hebben en hierna nemen we plaats op het terras. Het is lekker weer en ik ben zo blij dat de afstand geen breuk doet aan de gezelligheid! Er staan tussendoor veel planten en andere attributen waardoor het niet aanvoelt als een leeg terras, wel zit er voldoende ruime tussen de tafeltjes. Het terras is in 3 gedeeltes verdeeld en er zijn bijvoorbeeld ook eigen toiletten per gedeelte, fijn dat je zo toch zo min mogelijk contact hebt met andere.

Er klinkt een Groovy deuntje uit de speakers en we krijgen een warm welkom met lekkere hapjes en een kan sangria. Olijfjes, nacho’s, brood met dips en nootjes. Allemaal even heerlijk maar de zelfgemaakte tapenade is favoriet. Ik ben niet weg van sangria maar de rosé die ik hierna neem is heerlijk. Dit is de ‘Picnic edition’ en hiervoor staat een prachtige, grote Big Green Egg klaar. De chef bereidt ons vis en vlees.

Bavette, een Black Angus burger, gegrilde sardientjes en een dorade worden deze avond langsgebracht.. Mals vlees en sappige vis, heerlijk!

Ook de fregola salade en de maiskolf zijn goed van smaak. De bavette vind ik het lekkerste. Wat een mooi, goed bereid stuk vlees! De hele avond ontbreekt ons ook niks qua drankjes, de bediening brengt drankjes rond maar ze leggen ook weleens wat extra flessen wijn en water in een koelbak bij je aan tafel zodat je het zelf bij kunt schenken.

Wat ik zo fijn vind aan Groovy tables is de ongedwongen sfeer, het gevoel dat alles mogelijk is..

Weinig maak ik mee dat het personeel zo relaxed en vriendelijk is, er hangt elk jaar opnieuw zo’n gezellige sfeer dat ik steeds terug wil komen. Dat je nu ook redelijk zelf het tempo bepaald is fijn en je kunt er ook zelf voor kiezen of je de avond afsluit bij het kampvuur om een marshmallow te roosteren of dat je al naar huis gaat. Eerlijk is eerlijk, voorgaande jaren vond ik nét wat leuker omdat we toen kleine chique gerechtjes kregen. Maar onder de ‘corona omstandigheden’ vind ik dat ze het heel goed hebben opgelost. Er is nog wat live entertainment, een live optreden van een hele goede zangeres en de meisjes van het compliment komen langs om voor iedereen een leuk kaartje te schrijven.

Groovy Tables the Picnic edition zal op verschillende data’s in juni, juli en augustus worden gegeven op vrijdag en zaterdag, kijk voor de data’s even op de site. Ze werken met een all-in-arrangement. Een privé tafel van 2 tot 4 personen is inclusief eten en drank €80,- pp. Ook kun je de watertoren of het gehele terras afhuren voor een avond, deze prijzen verschillen net een beetje. Hóé tof het hele terras af te huren en met al je dierbare te dineren, de prijs is dan €70,- pp.

Dit artikel bevat een samenwerking. Ik was hier op uitnodiging, het artikel schrijf ik natuurlijk wel vanuit mijn eigen mening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *