Gevulde courgette met tonijn en maïs is een goed voorbeeld van minimale moeite, maximaal resultaat. Super snel gemaakt en zó lekker en gezond. Ik maakte de courgette, at 1 helft bij mijn avondeten en at de ander de volgende dag als lunch. Een ideaal ‘mealprep’ gerecht dus. Heerlijk bij was rijst, een salade of wat gebakken aardappels. Als lunch, voorgerecht of wanneer je de courgette in kleinere stukken snijd en vult als hapje. Je kunt hier alle kanten mee op!
De tonijnsalade en de kaas heb ik gekregen en deze kon ik mooi verwerken in dit recept. De tonijn zit in blik maar is al gemengd met maïs, doperwten en ringetjes olijven. Lekker snel om in 1 handomdraai te gebruiken in bijv. een salade of saus. De cheddar- nachokaas vond ik erg lekker en het smelt goed op de gevulde courgette met tonijn. Mocht je een ander merk willen gebruiken kan dat natuurlijk ook, dan zou je evt nog los wat maïs, doperwt en olijf erdoor kunnen mengen of dit weg moeten laten.
Dit heb je nodig:
- 1 courgette
- kwart rode ui
- ½ blikje Rio Mare tonijn/ maïssalade
- 15 gr Grozette Nachocheese
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de courgette in de lengte. Schraap met een klein lepeltje de zaadlijsten eruit. Hak dit fijn en doe het in een kom. Snipper de ui fijn en voeg dit bij de zaadlijsten. Meng als laatste de tonijn erdoor.
- Vul de courgette met de vulling en bestrooi het daarna met de kaas. Zet de courgette zo’n 20 minuten in de oven. Mocht je het liever nog iets zachter willen, kun je het hierna nog 5 minuten langer in de oven doen. Eet smakelijk!