Amsterdam, Hotspots

Groovy Tables op het Hoogtij in Amsterdam

Groovy Tables

Adres: Johan van Hasseltweg 39, Amsterdam

Website: https://deartiesten.nl/groovytables/

Groovy Tables is een uniek concept..

Slechts een paar maanden per jaar word het Hoogtij in Amsterdam omgetoverd tot restaurant. En wat voor 1.. Een prachtig restaurant in een glazen kas met een groot dakterras waar je blij van word. Vorig jaar was ik hier al aanwezig en had ik een waanzinnige avond. Ik schreef er deze blog over. Toen ik dit jaar werd gevraagd of ik weer wou komen was ik gelijk enthousiast en inderdaad.. Het was weer een topavond!

Sterrenchef Dennis Daalder van restaurant Daalder begeleid het team in de keuken, dat beloofd een heerlijke avond te worden! Het is heerlijk weer buiten en rond half 7 schuiven we aan op het dakterras. Een live band speelt ‘groovy deuntjes’ en we starten met een lekker glas wijn.

Het concept is dat iedereen een vast 6-gangen menu eet. Je hebt hierbij zelf de keuze er een wijnarrangement bij te nemen of losse drankjes te bestellen. Mocht je uitzonderingen hebben, houden ze hier uiteraard rekening mee. Het 6 gangen menu begint met een gerecht van cobia vis. Dit is een vrij nieuwe vissoort, heerlijk stevig van structuur. Het word geserveerd met gele curry, groene appel en een schuim van tofu. Hierna volgt een bisque van kreeft met langoustine. Beide heel lekker! Een heerlijk sterke smaak van kreeft in de bisque, hmm!

De volgende gang bestaat uit kabeljauw met vadouvan kruiden en een botersaus met jasmijn. Bijzondere smaken en wederom erg lekker. De lasagne in de volgende gang die gemaakt is van knolselderij word geserveerd met een bechamelsaus en geroosterde prei. Super goeie combinatie, de volle saus en geroosterde smaak spelen een feestje in je mond.

Het gerecht met lamsvlees is mijn favoriet. Lamsnek met groene asperges, mousseline van aardappel en een jus van morilles. Het vlees was zoooo lekker zacht, ik heb nog nooit zó lekker lamsvlees gegeten!

We sluiten af met een dessert van ananas met kokos en bacardischuim, super tof! We hebben echt zó lekker gegeten, niet normaal. Het wijnarrangement past precies bij de gerechten, bij elk gerecht word een mooie wijn geschonken. Het lijkt haast een stom verkooppraatje maar oprecht alle gerechten waren heel lekker. Maar goed, wat verwacht je eigenlijk anders van zo’n keukencrew haha.. 😉

Heerlijk eten, het zonnetje op je bol, live muziek op de achtergrond.. Ik kom hier graag nog vaker terug!

Groovy tables is nog maar voor een aantal dagen te reserveren, neem even een kijkje op de site welke dagen jij nog aan kunt schuiven.

Deze blog is geschreven via een samenwerking maar bevat zoals altijd alleen mijn eerlijke mening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *