Amsterdam, Hotspots

Restaurant Daalder meets rooftop bar Hoogtij

Restaurant Daalder ontmoet deze zomer de rooftop bar van het Hoogtij. Ik ben eigenlijk zelden in Amsterdam en kende dus zowel restaurant Daalder als Hoogtij niet maar wat een ontdekking! Hoogtij is een glazen kas die gelegen ligt in het IJ op een 5- hoog kantorenpand op het dak. Een glazen kas, een dakterras en een hoge oranje uitkijktoren, hoe tof is dat. Daalder is een topzaak in de Jordaan waar chef Dennis Huwaë de sterren van de hemel kookt. Dennis heeft in een 2 sterrenzaak gewerkt dus je kunt begrijpen dat de lat hoog ligt..

restaurant daalder

restaurant daalder

restaurant daalder

 

Deze zomer ontmoeten restaurant Daalder en Hoogtij elkaar met het pop- up restaurant ‘Groovy tables’.

Een superleuk concept waarbij je aan het begin een eigen klaptafel en een mandje mee krijgt met hierin een tafelkleed, bestek en een kaarsje en zo kun je zelf je tafel plaatsen en aankleden. De mooiste plekjes met uitzicht op het water zijn helaas al ingepikt. Wanneer vriendin Milara en ik ons tafeltje ergens in een hoekje in de zon plaatsen zitten we ook meteen prima. Aan de bar kunnen we een lekker drankje bestellen en we beginnen rustig met een sapje. Ook lopen er genoeg gastheren- en vrouwen rond die vragen of ze nog iets voor je kunnen betekenen.

Groovy tables begint met een inlooptijd waarin er door de vroege vogels alvast rustig geborreld kan worden, fijn. Dit geeft ons gelijk de mogelijkheid rond te snuffelen en natuurlijk de toren even in te klimmen. In de toren kun je de ‘love experience’ beleven wat inhoud dat je samen kunt genieten van een glas bubbels en een oester met een prachtig uitzicht, hoe leuk dit met je date te doen?! Moet je alleen niet al te bang zijn voor hoogtes, je voelt de toren wel iets bewegen en toen ik de trap naar beneden nam voelde ik mn hoogtevrees kriebels wel opspelen haha.

 

restaurant daalderrestaurant daalder

Het diner is fantastisch, wát een mooie en vooral lekkere gerechtjes.

Het voorgerecht is kabeljauw met botersaus en verschillende structuren van wortel en hierna volgt een gerechtje van groene asperges met parmezaanschuim. Het hoofdgerecht is duif en als dessert krijgen we een soort stroopwafel 2.0 met ijs en gezouten stroopwafelkoekjes, héél lekker! Met wat lekker knapperig brood en heerlijke wijnen was dit een geslaagd diner. En dat is nog niet alles, na het eten is er nog een feestje!

restaurant daalder

restaurant daalder

restaurant daalder

restaurant daalder

restaurant daalder

Het diner is ongeveer van 19.00 tot 22.00 en hierna kun je  lekker blijven dansen op de beats van de dj. Ook kun je lekker bij de vuurkorven zitten kletsen en marshmallows roosteren, er is voor ieder wat wils. Omdat ik de volgende dag weer veel ste vroeg m’n bed uit moest gaan wij naar huis maar hoe tof is het dat je restaurant daarna veranderd in een soort club?! 🙂

Groovy Tables is er maar een aantal dagen in de zomer dus boek snel 1 van de arrangementen via deze link.

Juni: za 23
Juli: za 14, vrij 20, za 21
Augustus: do 2, vrij 3, za 4, za 11, vrij 17, za 18

Er zijn verschillende arrangementen te boeken tijdens deze zwoele zomeravonden:
Een eigen tafel met wijnarrangement: 5 gangen menu €99 pp
Een eigen tafel zonder wijnarrangement: 5 gangen menu €59 pp
Chefs Table inclusief bubbels bij ontvangst en wijnarrangement: 7 gangen €145 pp
Een eigen tafel met glas bubbels bij ontvangst, wijnarrangement, bier, fris en cocktails bij het dansen: 5 gangen menu €125 pp

Hoogtij
Adres: Johan van Hasseltweg 39, 1013 AP Amsterdam
Website: http://hoogtij.amsterdam/portfolio/zomerresto-groovy-tables-in-hoogtij/

 

Ik ben uitgenodigd hier te komen eten, dit neemt niks af van mijn eerlijke mening. 

restaurant daalder

restaurant daalder

restaurant daalder

1 thought on “Restaurant Daalder meets rooftop bar Hoogtij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *