Blogs, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Pasta Carbonara met witte asperges

Witte asperges, ik hou ervan! Het geeft me een gevoel van lente, het zonnetje, jonge beestjes.. Witte asperges worden traditioneel gegeten met ham, ei en een botersaus. Dit wou ik even een keertje niet, het oude vertrouwde. Ik ging op zoek naar een recept voor asperges, maar heel veel verder dan de traditionele wijze kom je op veel sites niet tegen. In bed lag ik maar na te denken, wat is nou lekker bij asperges.. Het moet een niet al te sterke smaak hebben, anders overheerst het de asperges, het moet romig zijn.. Ik dacht aan iets met pasta, en al snel kwam pasta carbonara in m’n gedachte. Een pasta met een saus van ei en room moest vast lekker bij asperges zijn. Toen ik ging Googelen, bleek het allang te bestaan. Zo origineel was het blijkbaar niet, maar wel lekker! Pasta carbonara met asperges werd mijn feestmaaltje op de dag dat ik examen had, en gelukkig ook geslaagd was!

11

Hoofdgerecht met vlees
Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

  • 300 g spaghetti
  • 125 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 250 g yorkham
  • 75 g geraspte Grana Panada
  • tuinkers voor de garnering
  • ca. 20 witte asperges
  • zout en peper

Zo maak je het:

1. Zet op 1 pit een pan met ruim water en zout  op voor de spaghetti. Op het tweede pit gaar je je asperges. Hoe je ze schilt en bereid kun je hier lezen. Op het derde pit kook je 2 eieren halfhard. Als de eieren goed zijn, spoel ze dan koud, pel ze en snijd ze in plakjes. Snijd de plakjes ham in dunne reepjes.
2. Als het water voor de spaghetti kookt, kook je ze beetgaar. Giet ze af, spoel ze snel even met lauwwarm water zodat het niet gaat plakken en zet het weer terug op het vuur. Voeg de eieren en de room toe en blijf goed roeren. Als het licht bind, haal je de pan van het vuur. Roer de reepjes ham erdoor en breng het op smaak
3. Dien de spaghetti in een diep bord op. Leg er per persoon 5 asperges op, strooi er wat kaas op en garneer met tuinkers.

Kijk ook eens naar het recept voor aardappel-aspergesalade of aspergesoep voor wat anders met asperges.
Follow on Bloglovin

22

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *