DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Witte aspergesoep gemaakt van aspergeschillen

Witte aspergesoep die word gemaakt van aspergerestjes, is dat lekker?? JA! Helemaal goed bezig in het anti voedselverspillings- kader, asperges zijn gezond en ook gewoon hartstikke lekker! Heb jij ook al zo genoten van het witte goud? In een eerdere blogpost die ik schreef leg ik uit hoe je asperges kunt schillen en hoe je ze daarna het beste kunt koken. Ik zei je al dat je de schillen en de kontjes niet weg moest gooien omdat hier een lekkere soep mee gemaakt kan worden, bij deze het recept voor de soep. Zonde om die toch best kostbare asperges niet tot witte aspergesoep te maken, de restjes zijn hier prima voor geschikt. Ik serveer deze witte aspergesoep met wat verse kruiden maar je kunt er ook voor kiezen wat ham, zalm of kiemgroentes in de soep te doen.

witte aspergesoep

Witte aspergesoep

Dit heb je nodig:

  • schillen en kontjes van ca. 15 asperges
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2,5 dl room
  • 1 el roomboter
  • 3 el bloem
  • fijn zout
  • verse kruiden om de soep mee te garneren

Zo maak je het:

  • Begin met het bindmiddel voor de soep, hierdoor word de soep niet zo slapjes. Smelt de roomboter in een ruime pan en los hierna de bloem erin op. Gaar het een paar minuutjes op laag vuur, het moet licht pruttelen.
  • Voeg de aspergeschillen en kontjes bij het bloemmengsel. Giet daarna het water erbij, voeg het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Wanneer het water kookt zet je het vuur lager, laat het water zachtjes inkoken zodat de smaak sterker word. Laat het ongeveer een kwartier op laag vuur door pruttelen.
  • Zeef de soep zodat de schilletjes eruit zijn, voeg de room toe en kook het nog een paar minuten door. Breng de soep eventueel nog wat op smaak met peper en zout en serveer het met wat verse kruiden.

witte aspergesoep  witte aspergesoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *