Hotspots, Utrecht

FoodExplore in Utrecht, het restaurant met 22 keukens

FoodExplore

Adres: Hertogswetering 195, 3543 AS, Utrecht

Website: https://www.foodexplore.nl/

FoodExplore is zoals de naam al zegt een nieuwe ontdekking op het gebied van uit eten. De fenomenen ‘foodhall’ ‘all you can eat’ en ‘wereldrestaurant’ kennen we nou onderhand wel maar wat nou als dit allemaal gecombineerd word? FoodExplore in Utrecht is een bijzonder restaurant.

Op een zaterdagavond schuiven Priya en ik aan. Het was even zoeken met het openbaar vervoer maar het is goed bereikbaar, ook is er veel parkeergelegenheid.

We worden naar een tafeltje begeleid en krijgen wat uitleg over hoe dit concept werkt..

Het restaurant is eigenlijk een soort foodhall met wel 22 foodstands erin! Een super sfeervol restaurant, ik heb nog nooit een all you can eat concept gezien dat er zó leuk uit ziet! Verse bloemen, gezellige lampjes en heel veel verschillende kleurtjes, echt heel tof. Aan 1 kant van de zaak bevinden zich de tafeltjes en lounge gedeeltes en aan de andere kant vind je een barren en foodstandjes. Bij sommige stands kun je zelf gerechtjes opscheppen en bij sommige bestel je en word het a la minute bereid.

22 Keukens, wat dan allemaal?! Bij FoodExplore kun je terecht voor o.a. sushi, grill, wok, bites, seafood, soepen, salades, een Pokebowl of tappas. Ook hebben ze Italiaans, Hollands en Mexicaans eten, een fruit bar, een dessert keuken en een smoothie stand. Voor ieder wat wils. Lekker rondlopen en gerechtjes uitkiezen. Of je nou voor een complete maaltijd gaat of steeds wat losse gerechtjes of ingredienten, alles kan bij FoodExplore.

Mijn ogen waren zoals altijd weer groter dan mijn maag, ik wou echt álles proeven! Helaas helaas ging dat niet werken. Ik heb coquilles bij de teppanyaki besteld die erg lekker waren, ik heb wat tapas, sashimi en een Pokebowl op. Verder ging ik nog voor wat nacho’s met lekker veel kaassaus, een paella, zeebaars, dumplings en wat fruit toe. Man man, foodcoma gegarandeerd hahaha. Ik vond alles goed op smaak maar de tapas sprongen er voor mij echt uit, super lekker! Een kleine frittata, spaanse worstjes, heerlijke olijven en salades.. Mjam!

Wat mij het meest heeft aangesproken heeft is het gehele concept van all you can eat naar een luxer niveau tillen. Je kunt al een heel beeld in je hoofd schetsen van het gemiddelde all you can eat restaurant.. Frituur aan 1 kant, hapjes 1 kant, Chinees, wok en grill.. Veel rode kleuren en vooral alles stampesvol om zoveel mogelijk man erin te proppen. Dat was hier totaal niet het geval, ik wil hier zeker nog eens terugkomen.

FoodExplore is elke dag geopend. Je boekt een arrangement van 2, 3 of 4 uur en hier zit vervolgens een vaste prijs aan. Doordeweeks eten is wat voordeliger dan in het weekeind en ook voor kinderen geldt een speciaal tarief. Ik ging op een zaterdag voor het 3 uur durende diner en dit kost €39,50 inclusief onbeperkt eten en drankjes als fris, koffie/thee, bier en wijn.

Ik ben uitgenodigd om hier te komen eten, uiteraard bevat dit stuk mijn eerlijke mening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.