Haverkoeken met pure chocolade en pindakaas zijn lekker robuuste koeken. Toen ik van Pip& Nut een pakketje met verschillende soorten notenpasta’s opgestuurd kreeg was ik enthousiast. Geen gekke toevoegingen, alleen geroosterde noten en een snufje zout. Ze hebben notenpasta’s gemaakt van pinda’s, cashewnoten en amandeltjes. In sommige potjes zit wat kokos, cacao of agave siroop maar verder zul je hier geen geraffineerde suikers of palmolie in terugvinden. De notenpasta’s zijn erg lekker op brood maar ermee bakken is natuurlijk minstens zo leuk!
De koeken vielen in de smaak en doordat er alleen een beetje honing in zit kan dit prima als ontbijt haha! 😀 Ik ben gék op ontbijten met gezonde koeken of taartjes, je hebt dan meteen een feestgevoel aan het begin van je dag. De haverkoeken gaan gemakkelijk mee in de tas voor onderweg, hou er dan alleen rekening mee dat de chocolade voor wat vlekken kan zorgen dus dat je ze in een afgesloten bakje bewaard. Op welk moment van de dag zou jij van deze haverkoeken willen genieten?
Dit heb je nodig:
- 200 g grove havervlokken
- 80 g pure chocolade
- 225 g pindakaas met stukjes
- 2 eieren maat M
- 3 el honing
- 2 tl bakpoeder
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocolade in grove stukken. Bekleed een dichte bakplaat met bakpapier.
- Roer de havervlokken met het ei, de bakpoeder, honing, chocolade en de pindakaas met een lepel door elkaar tot een deeg. Vorm met je handen balletjes en druk deze plat tot koekjes van ongeveer 1 cm dik. Verdeel ze over de bakplaat, als het goed is haal je er zo’n 10-12 koeken uit.
- Bak de koeken 15 tot 20 minuten af tot de chocolade zichtbaar gesmolten is en de koeken mooi goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen voor je ze serveert, eet smakelijk!