Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Speculaasmuffins met havermout en blauwe bessen

Speculaasmuffins met havermout en blauwe bessen zijn heerlijk voor bij het sinterklaasfeest. Na al het geweld van de suikerpoppen en chocoladeletters zijn deze gezonde muffins een goede afwisseling om een beetje balans in het geheel te houden. Het beslag is zo gemaakt en wanneer je kleine kinderen moet vermaken tot de sint eeeeindelijk komt met z’n kado’tjes lijkt dit me ook een leuk receptje om met de kids te maken. Zelf gebruik ik siliconen vormpjes voor de muffins maar papieren vormpjes kunnen ook, als je ze altijd maar even invet met bakspray zodat ze mooi loslaten van de vorm. In 2014 ben ik erg actief geweest met sinterklaas recepten, de jaren hierna heb ik er niet echt wat aan gedaan en nu heb ik weer 3 zoete receptjes gemaakt. Eerder hiervoor plaatste ik al een recept voor speculaas sinaasappelboterkoek en rocky road met sinterklaaslekkers. Mocht je deze oude recepten willen bewonderen kijk naar eens naar het recept voor borstplaat, speculaas, chocolade kruidkoekjes, gevuld speculaas of de kruidnoot kletskoppen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen de hele dag bij mijn moeder in de keuken stond te bakken, het lijkt nog zo kort geleden maar is dus toch alweer 3 jaar geleden! Ach, de tijd gaat snel haha. Als je voor een gezonde keuze wilt gaan is dit in ieder geval het beste plan, wat voor sinterklaaslekkers maak jij dit jaar?

speculaasmuffins

speculaasmuffins

Toetjes& andere zoetjes
Aantal: ca. 12 stuks

Dit heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 2 el honing
  • 2 eieren
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g fijne havermout
  • snufje zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • handje bosbessen (diepvries)
  • bakspray

Zo maak je het:

  1. Mix de havermout, de banaan, bakpoeder, melk en de eieren in de keukenmachine. Mix het tot 1 geheel maar mix het niet langer dan nodig is.
  2. Giet het mengsel in een mengkom en roer de honing, speculaaskruiden, een klein snufje zout en een scheutje zonnebloemolie door het mengsel. Roer als laatste de bessen erdoor, deze hoeven niet eerst ontdooid te worden.
  3. Spray wat muffinvormpjes in met bakspray en vul ze met het muffinbeslag. Zet de speculaasmuffins 30 tot 35 minuten in de oven. De speculaasmuffins zijn gaar wanneer je er met een prikkertje erin prikt en ze er weer droog uitkomen.

speculaasmuffins

speculaasmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *