Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Kruidnoot- kletskoppen

De laatste vrijdag-sintdag alweer. Vandaag is het 5 december, DE dag! Mocht je nou toch vergeten zijn wat lekkers in huis te halen of wil je gewoon net nog even wat extra’s toevoegen, maak dan dit recept. De ingrediënten heb je waarschijnlijk allemaal in huis, het is echt zo klaar dus.. snel aan de slag! 

Toch nog even wat meer tijd en wil je toch nog wat lekkers maken? Bekijk dan de recepten van de andere vrijdag-sintdagen nog even;
speculaasjes, borstplaat, chocolade kruidkoekjes of gevuld speculaas.

kruidnoten kletskoppen sinterklaas recept

Toetjes& andere zoetjes

Aantal: 20 stuks

Dit heb je nodig:

  • 30 g boter
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 25 g bloem
  • 2,5 el water
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 3 kruidkoekjes (evt te vervangen door 6 pepernootjes uit de supermarkt)

Zo maak je het:

1. Smelt de boter op laag vuur, het moet niet gaan kleuren. Doe de bloem en de basterdsuiker in een kom, sla het even los met een garde tot er geen grote klontjes meer in de suiker zitten.
2. Roer de gesmolten boter met een garde erdoor. Hierna voeg je langzaam het water toe, blijf ondertussen roeren. Roer als laatste de speculaaskruiden erdoor.
3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje. Maak kleine knikkers van het kletskopdeeg en druk ze plat. Door je vinger nat te maken met wat water kan je ze tot rondjes uitwrijven, zorg wel dat er genoeg ruimte tussen zit aangezien ze uitvloeien. Lukt het niet helemaal er mooie rondjes van te maken, druk ze dan in ieder geval zo plat als je kunt. Verkruimel de pepernoten met je handen of hak ze een beetje fijn. Strooi wat pepernootkorrels over de kletskoppen
4. Bak de kletskoppen in 7 minuten mooi goudbruin. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog vormbaar. Als je er gebogen vormpjes van wilt maken kan dit, je moet alleen wel snel handelen. Zo kun je ze snel in een eibakje leggen om er kommetjes van te maken voor bijv. een bol ijs. Door ze over iets ronds te leggen krijgen ze een bolling. Als je ze gewoon plat wilt hebben zoals ik deed laat je ze eerst afkoelen, haal ze er daarna voorzichtig eraf.

kruidnoten kletskoppen sinterklaas recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *