Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas kan echt niet ontbreken aan vrijdag- sintdag. Ik hou eigenlijk niet zo van spijs dus mijn moeder, broertje en vriend waren de gelukkige. Dit keer is het me weer op vrijdag gelukt! Ik heb dit bericht donderdags getypt op het station terwijl ik aan het wachten was op de trein naar huis, ’s nachts nog even afgemaakt en nu post ik het, op vrijdag.. Hoe gemotiveerd! 😉
Voor dit recept heb je 3 weken geleden stiekem al de basis gehad, nu dus aan de slag met het vervolg! 

Gevuld speculaas recept sinterklaas
Gevuld speculaas recept sinterklaas

Toetje& andere zoetjes

Aantal stuks: Tja… hoe groot zal je de stukjes snijden? het is een flinke plak in ieder geval!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

1. Maak het speculaasrecept zoals het hier beschreven staat. Het deeg moet 30 min. opstijven, dus in die tijd kun je mooi het spijs klaarzetten. Klop hiervoor de eieren los in een kommetje. Brokkel het amandelspijs fijn in een kom en voeg wat ei toe. Prak het met een vork fijn en voeg steeds wat ei toe tot je een smeuiig mengsel hebt. Waarschijnlijk hou je een beetje ei over, bewaar dit.
2. Bestuif je werkbank met wat bloem. Rol met een deegroller het speculaasdeeg uit tot een lap van ca. 0,5 cm dik en ca. 15x 30 cm lang. Maak het met je handen recht als het toch een beetje scheef is gelopen. Leg het spijs in het midden in een lijn op het deeg, hou wel een klein beetje ruimte over aan de uiteindes zodat je dit dicht kunt maken. Rol de ene kant van het deeg voorzichtig over de ander en druk de randen met een vork voorzichtig dicht.
3, Verwarm de oven voor op 175 °C. Besmeer de speculaasrol met de rest van het ei, hier gaat het mooi door glimmen. Maak een leuk patroontje met de amandelen erop. Bak het gevulde speculaas 45 minuten in de oven tot het gaar is en de amandelen mooi goudbruin zijn. De rol is waarschijnlijk uitgezakt tot een platte lap maar het amandelpatroon blijft. Laat het eerst goed afkoelen, anders gaat het snel kapot als je het wilt oppakken.

Gevuld speculaas recept sinterklaasGevuld speculaas recept sinterklaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *