Kokspraat, Reviews

Geproefd: Bionade

Bionade.. Ik had er al vaker wat over gehoord, maar had het nog niet gedronken. Bij Bionade denk je al snel aan limonade, dit is toch net even wat anders. Limonade is een mixdrank van zoetstoffen met water, Bionade word biologisch geproduceerd volgens de manier hoe bier gebrouwen word. Bier komt tot stand door fermentatie van water en mout, wat zich omzet in alcohol. Bij Bionade hebben ze een manier gevonden dat het moutsuiker zich niet omzet in alcohol maar in gluconzuur. Gluconzuur is een zuur dat van nature voorkomt in honing, dit is dus een natuurlijk zoetmiddel. Doordat er hierdoor minder suiker aan toegevoegd hoeft te worden scheelt het weer voor de calorieën, altijd mooi meegenomen.

Bionade organic frisdrank met minder suiker
Maar.. Hoe smaakt dat dan? 
Ik heb 3 flesjes geproefd, de smaken boomgaard, gember-sinaasappel en organic cola. Bij de eerste slok is het even wennen, maar ik vind het wel lekker. Ik had mijn vriend Bas er niks over verteld en bij de eerste slok van zijn organic cola zei hij meteen dat het naar bier smaakte. Je proeft er wel iets van terug maar je proeft ook de smaak van het drankje zelf.

Organic cola smaakt best veel naar gewone cola. Het bevat natuurlijke cafeine wat ze uit groene koffiebonen halen. Het bevat tot wel 50(!)% minder suiker als normale cola. Aan de smaak gember-sinaasappel moest ik even wennen, ik hou niet zo van gember. Bij de eerste 2 slokken dacht ik dat ik het niet lekker vond, hierna vond ik het meevallen, maar uiteindelijk heb ik het toch niet helemaal opgedronken. Ik vind de smaken van gember en sinaasappel wel lekker samen, die gember werkt bij mij alleen niet zo.. Boomgaard word gemaakt van appel, peer, kweepeer, vlierbesbloesem en pruimen. Ik vind het wat naar Jillz smaken, alleen dan is het alcoholvrij. Dit drankje lijkt me vooral lekker op een warme dag in het zonnetje op een terras, het geeft een een zomers gevoel. Ik vond boomgaard de lekkerste van de 3.

Bionade is te koop voor €1,29 per flesje van 50 cl in supermarkten. Er zijn ook nog de smaken kruiden, lychee en vlierbes. 

Bionade organic frisdrank met minder suiker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *