Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Borstplaat

Het is weer vrijdag en dat betekend een sintrecept! Dinsdag wou ik eigenlijk een post online zetten van een leuke hotspot maar ik heb hier helaas helemaal geen tijd meer voor gehad. Dan dus maar 2 sintrecepten achter elkaar, de hotspot houden jullie tegoed. 😉
Borstplaat komt uit de 16e eeuw en werd toen suikerwerk genoemd. Het was snoep voor de rijke mensen, vanuit Nederland werd het zelfs naar keizers in Duitsland gebracht. Ik heb laatst een ander recept voor borstplaat gekregen van een klasgenootje van mij. Ze werkt in een bakkerij en ik mag dat recept niet delen, ik verklap alleen dat er met fondant word gewerkt zodat je geen last hebt van suikerkristallen. Ik heb dit recept nog niet uitgeprobeerd maar ga dit zeker eens doen! 

Dit heb je nodig:

  • 250 g basterdsuiker
  • 60 ml slagroom (ongezoet)
  • 25 g boter
  • ½ el cacaopoeder
  • boter of bakspray

Zo maak je het:
1. Breng de suiker, slagroom en de boter aan de kook. Blijf erbij en roer totdat je geen korreltjes meer in je massa proeft.
2. Verdeel de massa over 2 bakjes. Roer door 1 bakje het cacaopoeder. Roer tot het helemaal is opgelost. Verdeel de witte en bruine borstplaat over een (ingevette) borstplaatmal met bakpapier eronder. Als je deze niet hebt kunt je stekers van bijv. koekjes gebruiken. Laat ze uitharden, belangrijk is hierbij dat je de mal of het vormpje niet verschuift of optilt. Als je voelt dat de borstplaat hard is geworden, kun je ze uit de figuurtjes drukken.

TipsenTrucsTransparant

Om te zorgen dat de randen van je pan niet verbranden, kun je ze steeds met een nat kwastje schoonmaken. Je kunt verschillende smaken toevoegen aan de borstplaat, zorg wel dat dit droge ingrediënten zijn. Ik heb het ook geprobeerd met wat limonadesiroop erdoor, dit was alleen te vloeibaar en hierdoor werd het niet meer als een glazuur.

borstplaat zelf maken recept sinterklaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *