Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Chocolade kruidkoekjes

Vrijdag sintdag liep alweer helemaal verkeerd, het is ondertussen al maandag, druk dat ik het had! Vrijdag was mijn werkdag van 11.30 tot 23.30, de trein vanuit Delft had alleen superveel vertraging waardoor ik daarna de bus miste en pas 2.30 uur thuis was. Zaterdags ben ik de stefford- puppy van 10 weken oud van een vriendinnetje wezen bewonderen en ’s avonds ging ik naar Qlimax, een supervet hardstylefeestje waar ik tot de laatste seconde van genoten heb. Het feest duurde tot zondagochtend 7.00 en  rond 11.00 uur was ik pas thuis. Ik had de kracht nergens meer voor, laat staan een hele blog te schrijven, vandaar dus maandag! Gelukkig blog ik voor m’n lol en zit ik verder nergens aan vast, maar toch.. Deze week probeer ik wel weer gewoon op vrijdag het sintrecept te posten! Chocolade en speculaaskruiden samen in een koekje, yummy! 🙂sinterklaas kruidkoekjes chocolade 

Toetjes en andere zoetjes

Aantal stuks: ca. 25 stuks

Dit heb je nodig:

  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 1 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 75 g roomboter (koud!)
  • 1 el melk
  • 100 g melkchocolade

Zo maak je het:

1. Zeef de meel, basterdsuiker, zout en de speculaaskruiden boven een kom. Leg de boter in de kom en snijd met 2 messen door de boter tot het hele kleine stukjes zijn, het mengt zich zo al een beetje met de ‘droge’ ingrediënten.
2. Kneed kort met koude handen het mengsel tot een soepel deeg. Laat het 30 min. rusten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vorm bolletjes van het deeg, iets groter als een knikker en druk ze hierna een beetje plat. Ze lopen een klein beetje uit, hou hier rekening mee als je ze op een met bakpapier bekleede bakplaat legt. Bak ze ca. 15-20 min. gaar. Laat ze hierna tot lauwwarm afkoelen.
4. Smelt de chocolade ai-bain-marie. Pak een kruidkoekje aan de onderkant beet en doop de bovenkant in de chocolade. Herhaal dit tot je ze allemaal hebt gedaan.

sinterklaas kruidkoekjes chocolade

3 thoughts on “Chocolade kruidkoekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *