DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Rocky Road met sinterklaaslekkers

  Rocky road met sinterklaaslekkers is zoals de titel al zegt; echt lekker! Mijn favoriete strooigoed zijn kikkers en muizen, die met dat glazuur vanbinnen weetjewel? Heerlijk! Verzamel al je sinterklaaslekkers om deze leuke rocky road te maken. Leuk voor tijdens pakjesavond maar ook ideaal om het snoepgoed wat je overhoud erna op te maken. Rocky road kan met ontelbaar veel dingen gemaakt worden, het is eigenlijk gewoon een leuke naam voor chocolade met vulling erdoor. Stiekem zou je pindarotsjes dus ook al rocky road kunnen noemen als er lekker veel chocolade omheen zit. 

rocky road

Dit heb je nodig:

  • 200 g pure chocolade
  • 100 g melkchocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 g strooigoed wat je lekker vind (pepernoten, hartjes, muizen, schuimpjes, tumtums etc.)

Zo maak je het:

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier, door de hoekjes in te knippen kun je de vorm goed overlappend bedekken. Ik gebruikte hiervoor mijn brownievorm van 22×22 cm maar het maakt niet zo veel uit welke vorm je hiervoor gebruikt, het zal alleen iets hoger of lager worden. Hak de grote stukken strooigoed grof zodat het makkelijk eetbaar is. Hussel het strooigoed door elkaar en doe het in een grote mengkom maar hou een handje mooie stukjes achter.
  2. Giet het blik gecondenseerde melk in een pannetje en doe alle chocolade erbij. Spatel alles goed door en laat alles op laag vuur smelten. Wanneer het goed gesmolten is spatel je de chocolade door het strooigoed. Schep het mengsel hierna in de met bakpapier bekleedde bakvorm. Versier de bodemkant met het apart gehouden handje strooigoed. Streek je stukjes er mooi in zodat het vast blijft plakken en het een leuk kleurrijk geheel word. Laat het hard worden in de koelkast.
  3. Wanneer het goed hard is geworden haal je de chocoladeplak uit de vorm, haal ook het bakpapier eraf. Gebruik een scherp met om de rocky road te snijden. Eet smakelijk!

rocky roadrocky road

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *