Bijgerechten, Brood, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hapjes, Hoofdgerechten, Nagerechten, Ontbijt, Overig, Recepten, Snacks, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Kerstmenu ideeën, wat serveer jij op jouw kerstdiner?

Kerstmenu stress.. Het is elk jaar weer hetzelfde feest. Word het gourmetten, steengrillen, uit eten of toch een zelfgemaakt 3-, 4- of 6 gangen menu.. Stress! Ik vind kerst fantastisch. Gezellig, knus en feestelijk. Toch hoor ik elk jaar zoveel mensen klagen over de feestdagen, genoeg struikelen over het verplichte gedoe en het feit dat ze nooit weten wat ze moeten koken. Leuker kan ik het niet voor je maken, wel gemakkelijker. 😉 Hieronder wat ‘foodspiration’ voor in het kerstmenu. En mocht je nog wat extra recepten willen vinden voor een heerlijke kerst heeft Jumbo ook heel wat mooie voorgerechten voor kerst.

Ontbijt, lunch of brunch.. Met deze gerechten steel jij de show!

Een fancy soepje is wat mij betreft een ideale start van het kerstdiner omdat het lekker licht is..

Dit mosterdsoepje met gestoofde prei en uitgebakken spekjes is heerlijk van zichzelf maar je kunt het altijd nóg iets luxer maken door er bijvoorbeeld uitgebakken Ardennerham of Hollandse garnaaltjes in te gebruiken in plaats van de spekjes.

Of je nu voor vlees, vega of vis gaat als hoofdgerecht, met een klein beetje extra aandacht maak jij een feestje van elk gerecht..

Wat extra takjes kruiden erop doen al veel voor het oog. Maak het gerecht eens op als ‘stapeltje’ in plaats van alles naast elkaar. Begin met de koolhydraten, leg hier de groenten op en eindig met het stukje vlees of vis bovenop en de saus eromheen. Een lekker groentegerecht bij het kerstmenu vind ik altijd belangrijk zodat je toch lekker wat vitamientjes binnenkrijgt. Roodlof vind ik altijd heel chique maar denk ook eens aan een Hasselback bereiding van pompoen. Wanneer je een lekkere salade bij het diner serveert, gebruik dan een luxe slasoort. Een mix van mooie bladeren als jonge bladsla, veldsla en rucola staan heel wat chiquer als ijsbergsla. Ook vind ik spinazie een leuke basis voor een salade.

Deze vegan tulbandjes met citroen, maanzaad en granaatappel zijn zó schattig. Een zoete, frisse afsluiter van jouw menu!Borrels met een tafel vol hapjes zijn te gek!

Mocht je geen zin hebben om uren in de keuken de staan tijdens het diner kun je ook gaan voor verschillende hapjes die goed van tevoren voor te bereiden zijn. Onderstaande hapjes kun je allemaal voorbereiden en op het moment zelf alleen nog even in de oven schuiven.

Maak je vooral niet te druk over de styling van de kersttafel. Het is leuk wanneer je van alles een grote hoeveelheid hebt om iedereen hetzelfde servies te geven maar wanneer je dit niet hebt is het ook leuk om het te mixen. Verschillend servies in een beetje dezelfde kleuren vind ik minstens zo leuk als alles hetzelfde.

Knutsel servetringen en naambordjes zelf in elkaar met een mooie persoonlijke boodschap erbij. Hartstikke leuk en het bespaart kosten, kun je weer wat meer uitpakken met het eten! Voor een paar euro koop je tegenwoordig al een prima papieren tafelkleed van een mooie kwaliteit. Na het diner gooi je het gewoon weg, scheelt jou weer je tafel boenen als je nichtje van 5 de tafel onder heeft gesmeerd. Of als je zelf je glas rode wijn per ongeluk omver kiepert. 😉

Ben jij er al uit wat er geserveerd gaat worden?

kerstmenu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *