Brood, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hapjes, Recepten, Snacks, Voorgerechtjes

Pizzavlinders met kaas, ui en tomaat

Pizzavlinders misstaan zeker niet op een Italiaans buffetje zoals ik ze serveerde maar ook bij de borrel of als lunch zijn ze heerlijk! Je kent vast wel die bladerdeeg kaasvlinders, nou dit is dus de pizzavariant! Oh jongens, ik ben echt gék op pizza. Het is bijna genant hoevaak ik pizza eet, zeker elke week wel een keer. Een vriendin ontvangt altijd foto’s van me met wat ik aan het eten ben maar eerlijk gezegd durf ik haar niet eens altijd te laten zien dat ik wéér pizza eet.

De challenge van tante Fanny was dus op mijn lijf geschreven, het is namelijk de #gekoppizza challenge die natuurlijk vooral op hun verse pizzadegen gericht zijn. De uitdaging was een leuk recept te maken met hun pizzadeeg. Ik heb hiervoor het spel-pizzadeeg gebruikt. Een lekker deegje dat bereid is met extra vierge olijfolie. In eerste instantie wou ik een zoete taartje maken met het pizzadeeg als bodem. Een banoffee pizza taart leek me wel wat maar aangezien ik de laatste tijd al best veel taart en zoete dingen had gemaakt was ik er even klaar mee haha.

Toen schoonzusje lief met haar vriend kwam eten maakte ik een Italiaans diner met een kip pesto pasta, groentes in tomatensaus, een salade caprese en gevulde champigons. De pizzavlinders serveerde ik hierbij en het viel goed in de smaak. Ook hebben we ze tijdens de borrel erna nog op tafel laten staan zodat we die lekker op konden snoepen. Of je de pizzavlinders warm of koud eet maakt niet uit, het is allebei erg lekker! Super makkelijk mee te nemen dus ook heerlijk om mee te nemen naar werk, het park of lekker naar het strand. 

Bijgerecht, Snack, Hapje, Brood

Aantal: ongeveer 12 vlinder

Dit heb je nodig:

 • 1 rol pizzadeeg van 400 g
 • 100 g jong belegen kaas
 • 80 g tomatenpuree
 • Italiaanse kruidenmix
 • 1 eidooier
 • 1 kleine rode ui

Zo maak je het:

 • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de rode ui in kleine stukjes. Kluts de eidooier door elkaar en rol de plak pizzadeeg voorzichtig uit.
 • Besmeer het pizzadeeg met de tomatenpuree. Verdeel de ui, kaas en wat Italiaanse kruiden hierover en druk het daarna lichtjes aan. Rol beide uiteindes naar binnen tot je in het midden bent, je hebt dus 2 rolletjes naar binnen. Duw ze tegen elkaar aan zodat je goed vast zitten. Wikkel het in een bakpapier of plasticje en vries de rol licht aan in de vriezer, hierdoor is het zo veel beter te snijden. Laat het een kwartier in de vriezer opstijven.
 • Haal de rol uit de vriezer, verwijder het bakpapier en snijd het deeg in plakken van 1,5 cm dik. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en een stukje uit elkaar. Bestrijk de vlinders met de eidooier. Bak de pizzavlinders ca. 15 minuten af tot het deeg mooi goudbruin is en de kaas gesmolten. Laat een klein beetje afkoelen voor je ze serveert, eet smakelijk!

8 thoughts on “Pizzavlinders met kaas, ui en tomaat

  1. Hoihoi Tiny, bedankt voor je berichtje! Oeps, ik heb het gelijk aangepast, 200 graden is voldoende. Ze zijn heel lekker, ik ben benieuwd wat je ervan vond mocht je het gaan maken! 😀

 1. Hallo Rozemarijn,ze zien er mooi en lekker uit, ik maak graag hapjes op voorraad, die ik in wil vriezen zodat ik bij visite ze af kan bakken. Is dat met deze vlinders mogelijk ?
  Bv.10 min. bakken, af koelen, invriezen, ontdooien en nog 10 min. bakken ?

  1. Ha Anette dit kan zeker! Dit kan inderdaad op de manier hoe je het aangeeft, let dan bij de tweede keer bakken wel even goed op of ze niet te snel verkleuren. Ook kun je het pizzadeeg maken tot en met stap 2 en dan als bevroren rol bewaren. Dan kun je de rol bij gebruik uithalen, snijden en afbakken, maar net wat je het prettigst vind. Succes! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *