Ontbijt, Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes

Vegan tulband met citroen, maanzaad en granaatappel glazuur

Vegan tulband met citroen, maanzaad en granaatappel glazuur. Wát een ontdekking! Super lekker friszoet en het ziet er zó leuk uit! Ondanks dat het een vegan tulband is gaan er geen aparte ingrediënten in. Ik zocht een basis voor een vegan cake op en maakte hier mijn eigen citroen- maanzaad cake van, zo lekker! Of je er een tulband van maakt, kleine tulbandjes, een cake of cupcakes maakt niet zo heel veel uit, het beslag kan in alle soorten bakvormen. Het enige wat veranderd is de baktijd. Ik heb een vorm van 6 kleine tulbandjes gevuld en had hierna nog een beetje beslag over. Met dit overige beslag heb ik nog een kleine cakevorm voor de helft gevuld. Prima, de baktijd moet alleen aangepast worden, check dus altijd met een prikkertje of je cake klaar is.

De cake kun je eventueel invriezen (zonder glazuur) als het teveel is voor met z’n tweeën. Wij hebben de tulbandjes in de koelkast bewaard en hier elke avond van gesnoept en het losse stuk cake ingevroren. Kies een granaatappel uit die er van buiten mooi fris van kleur is en die niet helemaal gerimpeld is en ga het liefste voor een biologische citroen omdat we de schil raspen.

vegan tulband

vegan tulbandvegan tulband

Toetjes, taart& andere zoetjes, ontbijt, snack
Aantal: 1 grote cake of tulband of 8 kleine tulbandjes

Dit heb je nodig:

 • 225 g bloem
 • 1 tl baking soda
 • snufje zout
 • 200 g suiker
 • 1 citroen
 • 90 ml zonnebloemolie
 • 200 ml amandelmelk
 • 1 el maanzaadjes
 • bakspray
 • 1 granaatappel
 • 100 g poedersuiker

 

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Zeef de bloem in een kom en meng het met de baking soda, suiker en een snufje zout. Was de citroen, droog het af en rasp de schil. Doe de citroenrasp in een andere kom, pers het citroensap uit en doe dit bij de rasp. Meng de citroen met de olie en de amandelmelk. Meng de kom met natte ingrediënten door de kom droge ingrediënten, het beslag is nu al klaar.
 2. Spray een tulbandvorm (of cakevorm) in met bakspray, giet het beslag erin en bak de vegan tuband in ongeveer 45 minuten klaar. Hoelang de tulband moet bakken hangt van de dikte en grootte van de vorm af, check dus goed met een prikker of het gaar is, de prikker moet er droog uitkomen.
 3. Terwijl de vegan tulband in de oven staat is het tijd om het glazuur te maken. Snijd de granaatappel doormidden en pel de granaatappel pitjes eruit. Knijp wat pitjes kapot zodat het sap eruit komt maar kijk uit; houd je hand er een beetje omheen zodat het sap niet alle kanten op spat. Weeg 20 g sap af en meng dit met de poedersuiker. Vind je het nog een beetje dun? Voeg dan wat extra poedersuiker af. Vind je het te dik, voeg dan een drupje water toe.
 4. Laat de tulband zodra het uit de oven komt ca. 15 minuutjes afkoelen in de vorm, haal het daarna voorzichtig uit de vorm. Roer het glazuur nog even goed door en bedruip de tulband met het glazuur, zorg dat er mooie druppels naar beneden stromen. Bestrooi het glazuur met de granaatappel pitjes en laat het even uitharden. Eet smakelijk!

vegan tulband

vegan tulband

vegan tulband

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *