Hotspots, Leiden

C’est Ça, eten op de Papengracht in Leiden

C’est Ça

Adres: Papengracht 6a, Leiden

Website: https://voilacestca.nl/

 C'est Ça

Bij C’est Ça op de Papengracht kun je van woensdag t/m zondag terecht voor een heerlijk diner. Met een menukaart die elke maand wisselt koken ze perfect met het seizoen mee. Chef Bart is een oud collega van mij waar ik als leerling mee heb gewerkt dus toen ik hoorde dat hij zijn eigen zaak had geopend wou ik er super graag gaan eten!

 C'est Ça

Op een zaterdagavond schuiven we aan er het is al gezellig druk. Ik neem een voorgerecht met haring, venkel en koriander. Ik ben niet per se een fan van haring en eet het eigenlijk nooit maar de combinatie lijkt me zo interessant dat ik het wil proeven. Super lekker! Als hoofdgerecht gaan we allebei voor de wilde eend met een hasselback aardappel. Erg lekker, de eend is mooi gebakken en de aardappel is goed gaar en krokant door de ingesneden plakjes. Onder het vlees liggen nog wat groentes.

Het hoogtepunt van mijn avond is absoluut het dessert! Oh jongens, die brownie is zó lekker!

Ik heb het na deze avond serieus nog een week over de brownie gehad. Zonder twijfel de lekkerste brownie die ik ooit op heb, écht! Krokant van buiten en mooi smeuig vanbinnen. De combinatie met grapefruit en merengue is geweldig. Ik heb het recept niet durven vragen maar man man, lekker joh! 😉

De inrichting is gezellig en sfeervol, het is een echt ‘huiskamer sfeertje’. Mooie vintage lampen en een gezellige bar geven je een gevoel van thuiskomen. Verschillende interieur artikelen in C’est Ça zijn ook te koop, ze werken samen met Rachell van De Levendige Galerie die hier het restaurant aankleed en tevens dingetjes verkoopt. De bediening was deze avond vriendelijk maar een tikkeltje onervaren. Het meisje wist bijv. de wijnen niet uit haar hoofd, gelukkig kom je met een glimlach en een wijnkaart al ver.

Deze blog bevat een samenwerking maar zoals altijd 100% mijn eerlijke mening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *