Bijgerechten, Fit en slank, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vis, Recepten

Zalmforel uit de oven met citrus en venkel

Zalmforel uit de oven met citrus en venkel is een super gezond maaltje. Ik eet eigenlijk nooit zalmforel en was erg benieuwd maar ik was blij met het resultaat! Ik kreeg de zalmforellen via het Nederlands visbureau in de foodybox, super leuk zo eens te koken met producten die je anders niet zo snel zou kopen. Het was een hele vis die ik zelf heb gefileerd, ontschubt en schoongemaakt. Mocht jij geen idee hebben hoe je dit aan pakt kun je het ook gewoon lekker door de visboer laten doen.

Vis bakken is toch de angst van vele maar met dit ovengerecht kan het niet mis gaan! Dat de combinatie van venkel en citrusfruit lekker is proefde ik eerder al in deze salade maar ook met wat dragon en een lekker visje bewees het weer dat het de perfecte combinatie is. Het citrussap verdeelt zich heerlijk over de vis, súper lekker om dit op bord er nog wat extra over uit te knijpen. Serveer wat aardappeltjes hierbij en je hebt een heerlijk avondmaal, eet jij vaak vis?

 

zalmforelzalmforel

Dit heb je nodig:

  • 1 grote venkel
  • 2 zalmforel filets, gefileerd en schoongemaakt
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • peper en zout
  • 1 tl (gedroogde) dragon

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Snijd de venkel doormidden en snijd hierna de harde kern eruit. Snijd ook de venkel daarna in kleine stukjes. Als laatst snijd je de citroen en de sinaasappel in ronde plakken.
  2. Verdeel de venkelstukjes over de bodem van de ovenschaal. Leg de zalmfilets op de venkel met het vel naar boven. Verdeel de sinaasappel en citroen schijven over de venkel en de zalmforel. Verdeel hierna de dragon erover, bestrooi het geheel met nog wat olijfolie, peper en zout en schuif het daarna in de oven voor zo’n 15 minuten. De zalmforel moet gaar zijn, de venkel mag nog een lekkere bite hebben en de citrusvruchten moeten een beetje geroosterd zijn.
  3. Dien de zalmforel op met de venkel en wat citrus schijfjes. Kies er zelf voor of je het huidje eraf haalt of op eet. Je kunt dit er heel makkelijk afhalen maar het is wel eetbaar, ik vond het lekkerder dit eraf te halen. Eet smakelijk!

zalmforel

zalmforel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *