Simpel, snel, gezond en lekker, wat moet ik er nog meer over zeggen? Deze salade at ik bij wat frietjes, om het geheel toch nog een beetje goed te kunnen praten. 😉
Bijgerecht, Salade
Aantal personen:Â Â Â Â
Dit heb je nodig:
- 2 venkelknollen
- 2 grote sinaasappels
- 100 g rucola
- 50 g amandelen
- 50 g pitachenoten
- 50 ml witte-wijnazijn
- 50 ml olijfolie
- peper en zeezout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op de grillstand op 200 °C. Snijd de venkel doormidden en snij de harde kern eruit. Snijd ze dan in halve ringen. Rooster de venkel ca. 15 min. tot ze beetgaar zijn. Laat ze tot lauwwarm afkoelen
2. Snijd de sinaasappels door eerst boven en onder een ‘kapje’ af te snijden. Als het goed is kan je sinaasappel nu recht op je snijplank staan. Snijd met een kartelmes de schil van boven naar beneden eraf, zodat je het velletje ook wegsnijd. Snijd de sinaasappels hierna in ronde plakjes.
3. Rooster de noten even in een pan. Maak de dressing door de olie langzaam bij de azijn te voegen terwijl je met een garde roert.
4. Leg de plakjes sinaasappel onderin dakpansgewijs in een schaal. Meng de rucola met de venkel, peper en zout. Maak het aan met de dressing. Voeg niet alles in 1 keer toe, je kan beter later nog wat toevoegen als je het niet sterk genoeg vind. Leg het op de sinaasappelplakjes en bestrooi het met de noten.