Keukendagboek

Dagboek: Voorbereidingen verjaardag!

Momenteel ben ik druk bezig voor mijn verjaardag. Aanstaande donderdag al, 3 juli, ben ik jarig. 19 Alweer. Voor vele een leeftijd die nog niks voorstelt, voor mij al een heel leven. Ik kook op werk dagelijks voor gasten, in weekeinden vaak voor 50 per avond, maar toch.. als ik de mensen persoonlijk ken, vind ik het anders.. De verwachtingen liggen vaak hoog omdat iedereen weet dat ik een koksopleiding doe, en om daar aan te voldoen..

In mijn kamer staat een kast VOL kookboeken, maar toch.. als je dan een lekkere verjaardagstaart zoekt, is er op alles wel wat aan te merken. Wanneer ik een boek krijg heb ik helemaal zin om er uit te koken. Als het moment komt dat ik iets uit het boek ga kiezen, is het allemaal maar ”mwaaa”..

Op zoek naar een lekkere recepten dus! Er blijven ongeveer 8 mensen dineren, dus het moet iets zijn wat iedereen lekker vind. Ik heb lang zitten denken en kreeg er bijna slapeloze nachten van.. Omdat het mijn verjaardag is en ik zelf ook nog bij m’n gasten wil zijn, moet het makkelijk te bereiden zijn, het liefst de dag van tevoren.

Uiteindelijk heb ik besloten als diner zelfgemaakte kippensoep te maken met verschillende broodjes en belegsoorten. Zachte bolletjes en afbakbroodjes in manden met zelfgemaakte eiersalade, tonijnsalade, gerookte kipsalade en wat vleesbeleg en kaas.Voor bij de soep en broodjes maak ik wat gevulde eieren en een aardappel-bietensalade. Ik heb 2 taarten nodig, dit worden een bananen-chocolade cheesecake en een sinaasappeltaart.

De dag zelf vrij, maar gelukkig ook de dag ervoor, zo kan ik alles verdelen en hoef ik donderdags niet om 7.00 op te staan om alles af te krijgen. Vandaag bestaat mijn dag uit even mijn kamer opruimen, kijken wat we in huis hebben en wat we moeten kopen, boodschappenlijstjes maken, uitwerken wanneer ik wat maak, en dan werken van 14.00 tot sluit!

bday

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *