Keukendagboek, Kokspraat

Een kruimel is ook brood en dat is het hele eieren eten

Een kruimel is ook brood en dat is het hele eieren eten..
Wat een titel voor een blogpost hé?! Ik had werkelijk waar geen idee hoe ik dit stuk zou gaan noemen maar mijn grote vriend Google vertelde mij;

 

Een kruimel is ook brood betekent ‘wees gelukkig met wat je hebt’

Dat is het hele eieren eten betekent ‘zo zit het in elkaar’

 

En zo is het maar net!

Na een blogpauze ben ik weer terug, jeeej! Het was even een tijdje nogal hectisch en chaotisch in de thuissituatie. Inmiddels komt alles weer goed op gang en ik zie geen licht aan de tunnel maar.. Een hele lichtshow haha! Hmm, vaag verhaal dit. Je vraagt je vast af wat er dan is gebeurd. Aangezien ik eigenlijk altijd best open en eerlijk ben over alles en dit ook op de blog uit zal ik het jullie maar gewoon vertellen..

Na 6,5 jaar liep mijn relatie op de klippen. Jammer natuurlijk en behoorlijk heftig je hele toekomstbeeld bij te moeten stellen maar het was zéker wel de juiste keuze. Aangezien ik samen met mijn ex een appartement had gekocht moest dit allemaal geregeld en gescheiden worden en écht.. HÓÉ véél werk is dat! Hypotheek omzetten, abbonementen, rekeningen en verzekeringen wijzigen, ik werd er knettergek van en zat dan ook elke vrije minuut te bellen naar 1 of ander bedrijf.

Het loopt nu allemaal lekker en het eind is in zicht!

We zijn nu een paar maandjes verder en alles gaat oprecht zó lekker. Op werk loopt alles lekker en ik ga via werk een extra cursus doen in het coachen van leerlingen, super leuk! Het appartement neem ik over en ik kan er dus blijven wonen, het is bijna rond en het is nu maar wachten tot wanneer we kunnen tekenen. Zó fijn want ondanks het klein is en het wat opknap-ellende heeft bezorgd vind ik het een fantastisch huisje op een voor mij top- locatie. Laatst was ik een weekje vrij en toen heb ik het huis helemaal opnieuw gestyled. Likkie verf hier en daar om het weer even warm en gezellig te maken, wat nieuwe meubels, een nieuwe lamp en het ziet er weer helemaal als nieuw uit! Ik heb nu zelfs m’n eigen mini kantoor haha, ik ben helemaal blij! 🙂

Ik voel me goed en heb er een positief gevoel over, ik merk nu al dat ik zoveel gegroeid ben nu ik het alleen doe! Oké, ik heb het nu even niet over de keren dat ik m’n shirts sloopte met wassen. Of de klusjesman die ik 6 keer opnieuw dezelfde domme vragen stelde. Of dan die keer dat de bbq midden in de woonkamer omver viel en de as óveral zat (gelukkig had ik net een nieuwe stofzuiger hahaha 😉 ) maar het gevoel dat ik het gewoon prima aankan doet me super goed! En weetje? Stiekem ben ik helemaal niet alleen met al die lieve mensen om me heen. Ik ben elke dag dankbaar voor alle geweldige mensen en die fantastische momenten die ik mee maak, alles komt altijd wel weer goed bewijst deze hele situatie wel weer!

In de afgelopen maanden heb ik mijn blog en de social media kanalen even op pauze gezet om alles te kunnen verwerken en regelen. Ik kon het bijhouden van de blog er even niet bij hebben ondanks dat ik het zeker wel gemist heb! Super fijn nu weer wat meer tijd en rust te hebben! Ik zit helemaal vol nieuwe ideeën en inspiratie en heb er weer helemaal zin in achter m’n kantoortje alles uit te werken en met jullie te delen!

Ik heb er zin in en ga het bloggen weer lekker oppakken, nu kan ik immers elke dag zelf kiezen wat ik wil eten haha! 😉

Net als bij deze paardenbloem die ik fotografeerde.. Wanneer iets ophoud, is het altijd het begin van iets nieuws.. 🙂

6 thoughts on “Een kruimel is ook brood en dat is het hele eieren eten

  1. roos, roos wat ben je toch een wereldkind!!! er is in nederland geen trotsere grootvader dan ik( nou, misschien een klein aantal) je gaat zo goed met je kruimel brood om, je hebt de uitdrukking helemaal begrepen. ik lees nu net dat je tussen kerst en oud en nieuwe hierheen komt. dat lijkt me erg leuk dat je op 3 nov, je tattoo laat zetten staat al een paar weken in mijn agenda op die datum. Ik zie uit naar je komst. Grovnic.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *