Brood, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Ontbijt, Recepten, Voorgerechtjes

Avocado roos maken DIY met hummus en granaatappel

Avocado roos maken DIY, klinkt moeilijk hé? Op Instagram zie je de meest perfecte plaatjes voorbij komen; de ene avocado toast nog prachtiger als de ander. Heb jij je ooit afgevraagd hoe je zo’n mooi roosje van je avocado maakt? Ik ben er eindelijk achter en stiekem is het helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Het moeilijkst is nog wel het vinden van een perfect rijpe avocado. Vaak grijp je mis en koop je een avocado die te hard of te zacht is. Je kunt checken of een avocado rijp is door het pitje op de bovenkant eruit te halen. Is het onder de pit mooi helder groen? Dan is de avocado waarschijnlijk mooi rijp. Wanneer de pit er moeilijk uit gaat is de avocado onrijp en wanneer het onder de pit bruinig is, is de avocado dit waarschijnlijk ook.

Mijn avocado was voor het mooie nét even te zacht, als het iets minder rijp was geweest had de avocado roos iets strakker geworden maar ach.. Het was wel super lekker! Avocado is tegenwoordig een soort ‘hipsterfood’ maar het is ook gewoon heel erg lekker en gezond! De smeuïge avocado, het knapperige brood, de volle hummus en de frisse granaatappel pitjes waren heerlijk samen. Ook erg lekker met wat chili flakes over de avocado trouwens. Leg een mooie avocado roos op je brood, op een salade, bij een Mexicaans gerecht of bij wat gerookte zalm, heerlijk! 

avocado roos

avocado roos

avocado roos

Voorgerecht, Broodje
Aantal: 2

Dit heb je nodig:

  • 2 sneeen lekker brood
  • 1 avocado
  • ½ granaatappel
  • hummus, zelfgemaakt of gekocht
  • peper en zout
  • eventueel tuinkers of andere kiemen
  • goede olijfolie

Zo maak je het:

  1. Kijk goed naar de afbeelding hieronder, hier staan de stappen ongeveer afgebeeld. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Doe dit rustig en voorzichtig zodat de avocado niet breekt. Haal de pit uit de avocado door een mes licht in de bast van de pist te zetten en langzaam te draaien. Verwijder de schil van de avocado door deze te pellen of door de avocado er met een lepel uit te lepelen. Doe alles erg voorzichtig zodat de avocado mooi glad blijft, dit geeft het strakste eindresultaat.
  2. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes met een scherp mesje. Schuif hierna de plakjes voorzichtig uit elkaar zodat je een lange sliert krijgt. Rol de sliert op zodat je een rolletje krijgt en rol de avocado sliert op tot een mooie roos. In dit filmpje zie je nog eens hoe je het oprolt, hier snijden ze het alleen in de breedte maar het idee is hetzelfde.
  3. Toast de sneetjes brood in een broodrooster of in de oven, besmeer het brood met een lekkere dikke laag hummus en schep de roos hierop, je kunt dit het makkelijkst met een paletmes of een kaasschaaf doen. Haal de pitjes uit de granaatappel en verdeel dit over de broodjes, verdeel er eventueel wat verse tuinkers over en bestrooi het met een flinke snuf peper en zout. Besprenkel het als laatst met wat olijfolie. Eet smakelijk!

avocado roos

avocado roosavocado roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *