Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vis, Recepten, Voorgerechtjes

Oesters met een Oosterse dressing

Oesters met een Oosterse dressing kan ik altijd wel op want ze zijn heerlijk! Het zoute van de soja, het zure van de limoen en hierbij het zilte van de oester is een heerlijke combinatie! In de post die ik laatst plaatste leer ik je hoe je een oester open moet maken (voor de link klik je hier). Nu je dit weet is dit recept al helemaal een eitje. Deze makkelijke dressing bij de oesters geeft een maximaal eindresultaat. Ook leuk is om meerdere dressings bij de oesters te serveren. Rode wijn azijn met sjalotjes word ook vaak gemaakt, ook dit is super simpel. Wat verse parten citroen en limoen hier en daar en je oesterfeestje kan beginnen.

Oesters zijn mega gezond want ze zijn licht verteerbaar, bevatten weinig calorieën en bevatten ook aardig wat vitamine B en D. Ze bevatten veel magnesium en zink wat ten goede van de stofwisseling komt en de vele aminozuren zijn goed voor het libido, lekker samen oesters slurpen dus haha! Je bent vaak óf fan van oesters, óf je vind ze verschrikkelijk. Deze oesters met een Oosterse dressing vind ik een mooi recept om kennis met de oester te maken omdat de soja het zilte iets verslapt en ik bedoel; wie houd nou niet van soja?! 🙂  Heb jij weleens een oester op en hoe vond jij je eerste oester?

oesters met een oosterse dressing

Voorgerecht, Luxe hapje
Aantal: 6 oesters

Dit heb je nodig:

 • 6 oesters (ik gebruikte platte oesters van Prins& Dingemanse)
 • ¼ rode peper
 • ½ el sojasaus
 • ½ tl suiker
 • ½ limoen, het rasp en het sap
 • extra limoen om erbij te serveren

Zo maak je het:

 1. Maak de oesters open zoals ik in deze post beschrijf.
 2. Verwijder de pitjes uit de rode peper en hak met een scherp mes de rode peper zo fijn mogelijk. Rasp met een fijne rasp de limoenschil en pers het sap eruit.
 3. Meng de rode peper, het limoensap- en rasp, de suiker en de sojasaus en proef of je de verhouding lekker vind, voeg eventueel nog wat extra toe. De dressing is nu klaar. Serveer de oesters met een Oosterse dressing op een mooi plateau of op een dienblad. Schenk en klein beetje dressing in je oester en slurpen maar! 😉

oesters met een oosterse dressing oesters met een oosterse dressing

2 thoughts on “Oesters met een Oosterse dressing

 1. Oesters, mijn enige uitzondering als vega zijnde, zo lekker.
  Volgens mij is het ook lekker als je er nog een klein beetje Koreaanse rode pepervlokken op doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *