DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hoofdgerechten met vis, Keukentechnieken, Recepten, Snijtechnieken

Oesters openen DIY, het is een makkie!

Oesters openen word een makkie als je dit stappenplan volgt! Vind jij het er ook altijd indrukwekkend maar toch heel moeilijk uitzien wanneer ze in een toffe bar oesters openmaken? Zie jij jezelf al met dat mes in je hand steken haha? Vanaf nu hoeft dat niet meer. In de foodybox die ik voor kerst nog ontving zaten mooie platte oesters. Ik ben er niet aan toegekomen rond die tijd de recepten te plaatsen die ik ermee maakte maar nu het bijna valentijnstijd is leek het me wel toepasselijk. Lekker fancy oesters slurpen met je lover haha. Maar om ze te kunnen slurpen moet je ze wel open kunnen maken en wanneer je dit thuis gaat doen kan ik je er met deze post mee helpen! Het belangrijkste van oesters openen is dat je niet ál te enthousiast van slag gaat, als je het rustig en gecontroleerd doet kan er weinig misgaan. Houd de blog dus zeker in de gaten voor 2 lekkere recepten met de platte oesters van Prins& Dingemans, hmm!

oesters openenoesters openen

DIY, Visrecepten

Dit heb je nodig:

  • oesters
  • oestermes
  • oude theedoek

 

Zo doe je het:

  1. Deze omschrijving is voor rechtshandige mensen. Ben je links, doe het dan met je andere hand. Neem een oester uit het mandje en hou de oester in je linkerhand. Vouw de theedoek onder de oester en zorg dat het je hand bedekt zodat je hand wat beschermd is.
  2. Neem de oestermes in je rechterhand en wrik het mes voorzichtig in het scharnier van de oester, dit is de ‘punt’ aan het begin van de oester. Doe dit rustig, grof geweld heeft geen zin. Als je voelt dat de schelphelften los van elkaar komen haal je het mes langs de bovenste schelp, zo maak je ze los van elkaar. Als het goed is kan je de schelpen nu van elkaar af halen.
  3. Snijd met het oestermes de oester los van de aanhechting van de onderste schelp. Draai de oester omen verwijder eventueel met het mesje wat gruis (kleine stukjes schelp). Je oester is nu klaar om geserveerd te worden!

 

Makkie hé, oesters openen?! 🙂 Toch nog wat beeldmateriaal nodig om het nog beter te begrijpen? In dit filmpje laten ze het nog eens zien. Wanneer de oesters geopend zijn kun je ze naturel serveren, met wat citroen of een sjalotten- rode wijnazijn maar ook kun je er een lekker recept mee maken. Er zijn verschillende dressings voor oesters, je kunt ze warm bereiden of ergens door verwerken. Door de delicate smaak van de oester vind ik verwerken in een recept soms wel zonde, ik zou er nooit een hele hoop ingrediënten door doen omdat ze je oester dan niet meer goed proeft. Binnenkort plaats ik 2 oesterrecepten die ook erg geschikt zijn voor beginnende oestereters dus neem nog eens een kijkje als je geïnteresseerd bent! Heb jij weleens een oester op en wat vond je ervan?

oesters openen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *