DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Skinny tiramisu met limoncello, kwark en aardbeien

Skinny tiramisu met limoncello, klinkt goed hé?! Ik ben geen ontzettende zoetekauw maar word wel vrolijk van een lekker taartje of dessert op z’n tijd. Wanneer ik het dan neem wil ik er optimaal van kunnen genieten, calorieën of niet. Maar eerlijk is eerlijk, als het niet hoeft, waarom zouden we dan voor die vette versie gaan? Deze variant is minstens zo lekker!

Deze tiramisu met frisse smaken van citroen en aardbei is heerlijk en veel luchtiger en frisser als die met koffie. Tuurlijk, écht gezond is het niet door de lange vingers en de suiker in de limoncello maar de Optimel kwark en het verse fruit geeft je een goede smoes er lekker veel van deze skinny tiramisu te eten! Ik gebruikte de limoncello van Pallini die ik als foodpost ontving, erg lekker met een mooie citroensmaak.

skinny tiramisu

Toetjes& andere zoetjes

Aantal: 2 personen

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Doe de limoncello in een bakje waar de lange vingers in passen. Dompel 4 lange vingers in de limoncello en draai het na een minuut om, wel het hierna nog een minuut zodat bijna kanten de limoncello op kunnen nemen.
  • Bedek een schaaltje met een laag kwark. Verdeel hier wat aardbeien over en leg de lange vingers hierover. Herhaal dit nog 2 keer door steeds een laag kwark, aardbeien en lange vingers te maken. Sluit af met een laagje kwark.
  • Rasp wat citroenschil bovenop de skinny limoncello tiramisu en garneer het met wat aardbeien. Eet smakelijk!

Toch geen citroen tiramisu? Bekijk dan de recepten voor triple chocolate tiramisu of frangelico tiramisu eens.

skinny tiramsu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *