Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Triple Chocolate Tiramisu, een écht chocoladefeestje!

Triple chocolate tiramisu klinkt geweldig hé?! Is het ook haha! Witte, melk en pure chocolade zijn allemaal gecombineerd in dit lekkere toetje! De crème is gemaakt met witte chocolade, de lange vingers zijn gedoopt in chocolademelk en de pure chocolade word er op het laatst overheen geschaafd. Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo’n fan van chocolade, ik eet liever hartige dingen en als ik mag kiezen tussen een zak chips of een reep chocolade zul je mij meteen met de chips weg zien lopen. Wel vind ik chocolade een geweldig product om mee te koken of bakken en dan vind ik het wel super lekker.

Deze triple chocolate tiramisu maakte ik in kleine bakjes en deze serveerde ik bij de koffie toen mijn oom en tante langs kwamen. Heb je geen leuke kleine bakjes? Geen probleem, maak het dan gewoon in een (oven)schaal en schep de porties hieruit. Ik heb deze potjes gekocht met een leuke aanbieding van kant-en-klare toetjes. De leuke bakjes waar het in zit kun je gewoon hergebruiken! Na het opeten heb ik alle etiketten eraf gehaald en het goed afgewassen, zie dit maar als een goede budgettip! Heb je ook gelijk een excuus dat luxe toetje toch te kopen omdat er een mooi bakje omheen zit.. 😉

 

triple chocolate tiramisu

Dit heb je nodig:

 •  500 g mascarpone
 • 250 g slagroom
 • 100 g witte chocolade
 • 150 g lange vingers
 • 500 ml melk chocolademelk
 • pure chocolade reep
 • choco rozijnen

Zo maak je het:

 1. Klop de slagroom op met een mixer, garde of keukenmachine. Doe de mascarpone in een andere kom en klop dit ook luchtig.
 2. Smelt de witte chocolade au-bain-marie in een kommetje boven een pan heet water. Roer goed, de chocolade mag niet klonterig worden. Spatel de witte chocolade door de mascarpone en spatel hierna de slagroom er voorzichtig door, de chocoladevulling is nu klaar.
 3. Giet de chocolademelk in een langwerpig bakje. Pak een grote schaal of verschillende kleine schaaltjes waarin je de tiramisu op wilt dienen en bedek de bodem met een laag witte chocoladevulling. Week een paar lange vingers in de chocolademelk en leg deze op de witte chocoladevulling, herhaal dit steeds tot het allebei op is.
 4. Rasp met een rasp of kaasschaaf wat krulletjes van de reep pure chocolade. Versier de bovenkant van de tiramisu met de pure chocolade en de chocolade rozijnen. Laat het hierna een paar uur in de koelkast opstijven. Klaar is je triple chocolate tiramisu, eet smakelijk!

triple chocolate tiramisu

2 thoughts on “Triple Chocolate Tiramisu, een écht chocoladefeestje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *