Den Haag, Hotspots

Promenade Food Festival, wereldwijde smaken

Promenade Food Festival

Crowne Plaza Den Haag/ Brasserie Brut

Adres: Van stolkweg 1, 2585JL, Den Haag

Website: https://www.brasseriebrut.nl/nl/

Tijdens het Promenade Food Festival organiseert Brasserie Brut, het restaurant in het Crowne Plaza hotel, maandelijks een foodfestival waarin elke keer een ander land centraal staat. Het hotel en de ambassade van het gekozen land werken samen om een 2 tot 4- daags evenement te organiseren. Bij elke editie word 1 van de beste chefs uit het land overgevlogen om samen met de koks van Brut een menu voor de gasten te koken..

Deze keer was de beurt aan Zuid- Afrika. De vrouwelijke chef Abigail Mbalo straalt deze editie in Den Haag..

Vrouwelijke chefs, ik hou ervan haha! Abigail heeft haar eigen restaurant en heeft het tot de top 6 geschopt bij Masterchef Zuid- Afrika. Abigail groeide op in een arme buurt, een ’township’. Ze verliet de buurt om ergens anders tandtechnicus te worden maar keerde terug voor haar liefde voor koken. Ze deed mee aan Masterchef, begon hierna gerechten te verkopen in een foodtruck in haar oude buurt en startte hierna een vast restaurant. Door terug naar de township te gaan stimuleert ze de economie in haar eigen buurt, een mooi en inspirerend verhaal over hoe ze haar hart volgde.

Maar hoe smaakt Zuid- Afrikaans eten dan?

We beginnen met een amuse, vetkoek met een vega curry vulling. Erg lekker, vetkoek is een soort oliebol. Het voorgerecht is een salade met groentes die Abigail aan haar eigen tuin doen denken. Verschillende rauwe groenten, een crème van ‘naartjie’ wat een soort mandarijn is en gerookte paddenstoelen. Die paddenstoelen, wauw zeg! Iedereen heeft het over de passenstoelen, zó lekker!

Het hoofdgerecht bestaat uit een stuk mooi gebakken rundvlees en een ‘chicken lollipop’, een boutje kip die echt super lekker en mals is. Er zitten wat groenten garnituren bij, de polenta is niet mijn ding maar de bietensalade met rode biet, ricotta, cranberry en pistache is zeker mijn favoriet.

promenade food festival

We sluiten af met een zoet dessert van een soort custard taartje met een gevlochten siroopkoekje met rooibossmaak en vanille ijs.

Voor €39,50 geniet je van een 3 gangen menu. Super bijzonder om het echte authentieke eten uit dit land te proeven. In november is Italië aan de beurt, super leuk dit festival een keer mee te maken! Dank aan Andrea en het Crowne Plaza hotel voor de uitnodiging! Ik vond het een super mooie, toffe ervaring en heb heerlijk gegeten.

Meer uit eten in Den Haag? Bekijk ook eens de reviews over Angie’s kitchen, Roems en Amier.

promenade food festival

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *