Hotspots, Utrecht

Danel, een Franse brasserie in Utrecht

Danel

Adres: Vredenbrugkade 11, 3511 WC, Utrecht

Website: http://danel-utrecht.nl/#danel

Danel is een Franse bistro midden in het centrum van Utrecht. Op 5 minuten loopafstand van het station zit het restaurant, gelegen naast het Tivoli. Een mooie grote zaak, een open keuken en een prachtige bar.

danel

Het treinverkeer zit ons niet mee, haast 1,5 uur komen we te laat aan..

Uiteraard hebben we tussendoor even gebeld om het door te geven en dit was geen probleem. We beginnen met een lekker drankje en bekijken de kaart. Beide gaan we voor de gerookte zalmtartaar als voorgerecht en de bavette als hoofdgerecht. Helaas blijkt de bavette helemaal uitverkocht, net als een ander voorgerecht die we gelukkig toch niet wouden bestellen. Ik ga nu voor de confit de canard (eendenbout) met een hasselback aardappel. De boyfriend gaat voor een tourdenos met sjalottenjus.

Terwijl we wachten op het voorgerecht komt het hoofdgerecht al op tafel. Oeps, er is even is misgegaan in de bediening want we hebben het voorgerecht nog niet gehad. We krijgen een drankje van het huis aangeboden en krijgen hierna snel ons voorgerecht. Lekker van smaak! Een mooie portie en lekker naturel gehouden met een limoentje en sjalot, verder zit er een doperwtencrème bij.

Ik laat me voor het hoofdgerecht adviseren qua wijn door het meisje in de bediening. Ze raadt de wijn van de maand aan. Helemaal prima alleen is de wijn wederom op, ik ga voor een andere en vind het stiekem een beetje lachwekkend dat er zo veel op is. Het zal wel een drukke dag zijn geweest. 😉

De confit de canard is goddelijk!

Super zacht en sappig vlees dat zo van het bot afvalt. Ik ben niet zo’n fan van vlees aan bot maar dit is écht heerlijk. Ook het stuk vlees van de boyfriend waar ik een stukje van proef is érg lekker. Bij mijn eend word wat koolsalade en een grote coeur de boeuf tomaat geserveerd, bij de tournedos gaan wat frietjes.

danel

Als dessert kies ik de huisgemaakte perentaart met frangipane. Dit is een soort spijs, machtig maar heel lekker! Het dessert van eiwitschuim en crème anglaise is ook lekker. We sluiten af met nog een drankje aan de bar en gaan voldaan terug naar huis.

Het was een fijne, gezellige avond. Er gingen een paar kleine dingetjes mis maar dit werd steeds wel goed opgelost. Wat misschien een lastig puntje zou zijn als je geen verstand hebt van de Franse keukenbenamingen is dat veel bereidingen op de kaart staan naar Franse namen. Ik heb dit op de koksopleiding geleerd en vind dit dus alleen maar leuk maar ik zou me voor kunnen stellen dat mensen geen flauw idee hebben wat een ‘coeur de boeuf’ is. Maar goed, dan is het bedienend personeel daar om je hiermee te helpen. Ik zou hier nog eens terug willen komen, de sfeer is gemoedelijk en gezellig.

Ik ben hier wezen eten op uitnodigingen. Het artikel bevat echter mijn eerlijke mening.

Meer uit eten in Utrecht? Bekijk dan de review van Foodexplore of Chique O Latte eens.

danel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.