Keukendagboek, Kokspraat

Voornemens van een voornemen hater: Bloggoals 2018!

Voornemens vind ik zooo chiché haha! Iedereen heeft ook altijd hetzelfde; meer gezondheid, meer vitaminen, meer sporten, meer genieten.. Alles moet altijd meer, behalve de slechte keuzes. Daar doe ik dus niet aan mee haha. Maar toch is het altijd wel fijn even te evalueren wat je het komende jaar wilt bereiken. Niet per se omdat het 1 januari is maar gewoon om even bij jezelf na te gaan waar de prioriteiten liggen. Ik ben daar natuurlijk weer telaat mee haha. Terwijl alle blogs hun voornemens 2 weken geleden al online gooide begon ik er nu pas over na te denken. Ach, iemand moet de laatste zijn toch? Dus bij deze lees je hieronder van mij, een voornemen hater, mijn voornemens! Oja, en ook lees je meteen met welke voornemens ik alweer een slechte start heb gemaakt. 😉

voornemens

Planning

Jongens, wat betreft het plannen van mijn blog ben ik een ramp. Ik ben nu alweer slecht begonnen want volgens mijn voornemen zou ik januari al netjes ingepland hebben, nou mooi niet dus haha. Het lijkt me zo fijn mijn blog wat structuur te geven. Een vast aantal recepten, een vaste hotspot om de zoveel tijd en elke maand een boek review. Ook het inplannen van social media kanalen als Facebook en Instagram zou zoveel gehaast schelen, helaas ben ik degene die elke ochtend met boterham in de ene hand en mobiel in de ander in de trein snel een post online knalt. In principe prima maar.. We gaan werken aan een goede planning haha. Eerst mezelf even door alle concepten werken en deze inplannen en dan ga ik ervoor! Deze late post is dus alweer een goed begin haha maar er komt verandering in.. 🙂

Kwaliteit foto’s, ook buiten huis

Yessss, it’s all about the picture! Een mooie foto bij een goed stuk is minstens zo belangrijk en daarom besteed ik veel aandacht aan fotografie. Het stylen van een gerecht, de inrichting van de voor- en achtergrond en het nabewerken kosten stiekem best veel tijd. Vind ik hártstikke leuk om te doen alleen bij hotspots durf ik soms m’n camera niet mee te nemen. De blikken die je krijgt wanneer je met die toeter van een camera midden in de zaak staat vind ik toch altijd wel spannend, hierdoor doe ik dit vaak onopgemerkt met mijn telefoon. Achteraf heb ik hier altijd spijt van want de kwaliteit is gewoon minder mooi. Hierdoor mijn voornemen om die camera gewoon mee te slepen en lekker fancy& fabulous in die tent te staan hahaha. Als iemand vraagt wat ik aan het doen ben of wie ik ben geef ik gewoon een visitekaartje. Zal ik het durven? 😉

Kookboeken

Kook jij vaak uit kookboeken? Ik zelden. Super jammer want ik heb 2 prachtige kasten met de mooiste boeken. Ik heb veel boeken van bekende chefs maar ook vegetarische boeken, zoete bakboeken, professionele boeken en boeken die ik van dierbare heb geërfd. Volgens mijn nieuwe planning (voornemens 2 in 1, yessss) plaats ik 1 keer per maand een kookboek review+ recept, moet te doen zijn toch?!

Foodblogswap

De Foodblogswap is een super leuk initiatief! 1 Keer per maand kun je je opgeven om mee te doen, alle blogs worden dan gehusseld en je krijgt dan een blog aangewezen waar je een recept van moet koken. Je mag zelf kiezen met welk recept je aan de slag gaat en hoe je het eventueel aanpast. Super leuk maar ik heb het afgelopen jaar amper gedaan vanwege het gebrek aan tijd omdat m’n planning met concepten niet toeliet (weer die stomme planning haha), tijd om hier verandering in de brengen! Ik doe mee aan de swap van januari dus dat begint lekkerrrrr!

Samenwerking, reviews en winacties

Hoe leuk is het als ik jullie blij kan maken met leuke reviews of winacties? 😀 Het moet geen verplichting worden en ik zal nooit een positieve review schrijven over iets dat ik 3 x niks vond maar het is een mooie afwisselingen voor de rest van mijn posts. Ik heb al 1 winactie ingepland staan voor binnenkort dus hou de blog goed in de gaten! Hopelijk komen er aankomend jaar nog meer mooie samenwerkingen aan, ik ben benieuwd!

Events

Het hoort een beetje bij de samenwerkingen maar het lijkt me fantastisch dit jaar weer wat evenementen te mogen bezoeken. In 2017 bezocht ik o.a. een event voor Celestial tea en bezocht ik het Grote blogger diner. Suuuuper leuk! Je ontmoet collega bloggers en ziet nieuwe plekken en producten, fijn! Het is niet echt een voornemen want meestal word je hiervoor uitgenodigd maar ik hoop weer bij wat events aanwezig te kunnen zijn. Helaas heb ik er ook best wat af moeten zeggen omdat ik vaak al moet werken, zo heb ik afgelopen jaar een event met overnachting af moeten zeggen, zo jammer! Heel stiekem vond ik het ook best eng, in m’n uppie een event bezoeken waar ook ‘buitenstanders’ kwamen, wat nou als ik daar 3 dagen alleen rondliep haha.. Voornemen is dus meer uitgenodigd worden en dan ook nog eens vrij regelen en zelfverzekerd binnenwandelen haha!

Genieten en plezier

Uiteraard de belangrijkste reden waarom ik Eten met Roos begonnen ben; ik geniet van het onderhouden van de blog en heb zoveel plezier en liefde voor het koken dat het allemaal te doen moet blijven. Wanneer ik niet enthousiast ben komt het ook allemaal niet leuk over dus lukt het even niet of lukt die planning écht niet? Dan maar even niet. Soms plan ik vrije dagen helemaal in met blog dingen maar uiteindelijk staar ik de hele dag naar een blanco typscherm.  Mijn blog is m’n hobby en zolang het leuk blijft ga ik ervoor. Ik ga heel hard werken aan een mooie planning die goed vol te houden is en ben heel benieuwd wat 2018 mij allemaal privé en op de blog zal gaan brengen!

Express heb ik geen dingen als ‘meer bezoekers’ in mijn voornemens gezet. Tuurlijk hoop ik nog wat te groeien maar dit gebeurd hopelijk wanneer ik aan bovenstaande punten werk. Ach, we zien wel.. Privé doe ik eigenlijk niet aan voornemens, gewoon lekker veel van het leven genieten haha. Af en toe wat sporten en veel vitamientjes eten en dan komt het vast goed, geen gekke veranderingen dit jaar.
Heb jij nog voornemens? En zijn ze spannender dan gezond doen haha? En misschien wel nog belangrijker; houd je het nog vol of zijn ze alweer gevlogen hahaha? 🙂

voornemens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *