Amsterdam, Hotspots, Keukendagboek, Kokspraat, Reviews

Het Grote Blogger Diner in het Conservatorium hotel

Begin juli vond het Grote Blogger Diner plaats in het Conservatorium hotel in Amsterdam. Mr. Goodiebag organiseerde het event en het was een geweldige avond. Het was de eerste keer dat ik aan mocht schuiven bij het Blogger Diner en ik was een tikkeltje nerveus. Had ik wel de juiste kleding uitgekozen, zou ik mensen herkennen, wat nou als ik het niet kan vinden in dat grote Amsterdam en te laat aankom.. Nergens voor nodig geweest die zenuwen. Ik was prima op tijd en voor je het weet klets je met iemand. We werden ontvangen met lekkere alcoholvrije mocktails van Finley. Toen iedereen aanwezig was werden we begeleid naar een aparte ruimte waar het Blogger plaatsvond. Wat een prachtig gebouw is het Conservatorium hotel! 

blogger diner

We kwamen in een zaal met 2 prachtig grote, mooi gedekte tafels.

Mooi servies, blinkende glazen, kaarsen en bloemen, het Grote blogger diner was tot in de puntjes verzorgd. Door middel van naamkaartjes kon je zien waar je aan kon schuiven, fijn! Zo voorkom je die awkward momenten wanneer je niemand kent en niet weet waar je nou moet gaan zitten.

blogger diner

blogger diner

We starten met een welkomstpraatje en dan begint het diner.

In elke gang staat 1 product van een bepaald merk centraal, in ons menukaartje zien we precies welk product dit is en hoe het gerecht is gemaakt, super leuk! We starten met een gerechtje van kwartel met verschillende groentes en truffel aardappel. In dit gerecht waren de kruiden van Verstegen gebruikt om het lekker op smaak te brengen. De volgende gang bestaat uit een Asiatische rijstrol met tofu, kimchi, wakame en appel. De producten die hierbij centraal staan zijn ze producten van Conimex. In dit gerecht is o.a. hun hoisinsaus, sojasaus, ketjap en chilipasta gebruikt. Ik vind beide gerechtjes erg lekker maar proef niet echt wat het belangrijkste ingrediënt was dat ze wouden benadrukken doordat elk gerecht uit zoveel componenten bestaat.

blogger diner

La Morena is een nieuw product dat Mexicaanse ingrediënten op de markt wilt brengen zoals het in Mexico écht gegeten word, niet de aanpassingen die wij ervan maken in de westerse landen. We krijgen 2 Mexicaanse tostadas geserveerd, 1 met pulled mushrooms en feta-koriander topping en 1 met avocado- mango salsa. De chipotle saus van de pulled mashrooms van La Morena is erg lekker en de combinatie van mango en avocado is ook top!

blogger diner

In dit gerechtje is het overuidelijk dat de Klaverkaas het hoofdingrediënt is.

Super leuk hoe het in alle details is uitgewerkt, van een klaver eetpapiertje tot ‘klaversla’. Dit gerecht is verzonnen en bereid door sterrenchef Onno Kokmeijer. Van de kaas is een romige crème gemaakt en dit word geserveerd met klaverzuring, cruesli van rogge en vlierbloesem parels. De meningen zijn verdeeld. Ik vind de kaas erg lekker maar ook een paar vonden het juist niks, de kaas heeft een uitgesproken smaak waar je van moet houden.

blogger diner

blogger diner

Het hoofdgerecht is een Captains dinner. Een Captains Dinner is een maaltijd zoals de oude scheepslieden dat vroeger aten. Ze hadden aan boord geen verse producten dus aten veel ingelegd voedsel. De Captains Dinner was het beste dat een scheepskok kon maken met wat aan boord was. Het product dat hierbij centraal stond was het zuur van Kesbeke. Het gerecht was bereid door meesterkok Luc Kusters en bestond uit gepekelde rundersukade met kapucijners, een zuur van bietjes en een ijsje van piccalilly en ossenworst. Leuk bedacht! Het ijsje steelde de show bij menig blogger, zo schattig! Mijn tafelgenootjes waren het met me eens dat het vlees en de knolselderij iets aan de harde kant waren maar de smaken waren allemaal erg lekker.

blogger diner

Het nagerecht was de perfecte afsluiter. Een heerlijk gerecht van verschillende texturen van chocolade en kers. Dit werd bereid door de koks van het Conservatorium hotel zelf en hun stonden hierbij dan ook zelf centraal. Dit was écht de kers op de appelmoes.. Fantastisch lekker! 🙂

 

Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Leuke bloggers om me heen, lekker eten en informatie over nieuwe producten. Bij deze wil ik alle toppers van Mr Goodiebag en alle merken nogmaals bedanken voor de fijne avond op het Grote Blogger Diner!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *