Kokspraat, Reviews

Blog cadeautjes: foodpost van de afgelopen tijd

Blog cadeautjes, zo noem ik het! Ik zie het ook als cadeautjes.. Een extra’tje voor de blog, niet iets wat ik als ‘nodig’ zie. Het is leuk om te krijgen maar wanneer ik het niet zou krijgen, ook prima. Het lijkt soms alsof foodbloggers als doel hebben foodpost te krijgen maar het leukste van foodpost vind ik nog wel dat ik mijn lezers nieuwe producten kan laten zien die ik misschien normaal niet zou kopen. De postbode kent me redelijk goed na deze maand, ik kreeg deze maand behoorlijk wat pakketjes.

Eerlijk is eerlijk, gratis spullen zijn altijd leuk. Ik ben er blij mee maar blijf altijd eerlijk. Vind ik iets niks? Dan zeg ik dit gewoon of ik sla het over. Zo heb ik best vaak spullen gehad die niet aansloten op mijn blog, dan bedank ik het bedrijf en ga ik verder. Deze maand werd de Foodybox voor foodbloggers bezorgd, ik bezocht een event waar ik ook grote goodybag van meekreeg en ik was jarig. Blijkbaar houden bedrijven dat ook in de gaten. 😉 Omdat het deze maand teveel foodpost was om afzonderlijke reviews te schrijven besloot ik het te combineren in deze post.

foodpost

De Foodbox van Kroon op het werk word elk seizoen thuisbezorgd.

Super leuk! Het zijn elke keer andere producten maar vaak komen bepaalde merken wel steeds terug met andere producten. Dit keer zat er een droge worst in, koffiebonen, bbq saus, een smoothie, en flesje appelcider, kant en klaar quichedeeg en een smash aardappelpakketje voor op de bbq. Lekker zomerse producten dus! De appelcider  word gemaakt van 17 verschillende soorten appels en heeft een lekkere smaak, heerlijk op een warme zomerdag. Het leuke aan de smoothie vond ik dat op het etiket precies te lezen is hoeveel groente en fruit erin zit, je weet dus precies hoeveel powerfruitjes je wegdrinkt. Met het quichedeeg ga ik deze week een wortelquiche maken en met de koffiebonen wil ik een crème brûlée maken. Met de worst en de bbq saus heb ik nog even geen plannen, dit is gelukkig nog lang houdbaar.

foodpost

Na een event van MR Goodiebag ging ik naar huis met.. Een goodybag. 🙂

Met een super zware tas ging ik van Amsterdam terug naar Leiden. Toen ik pas 5 minuutjes onderweg was scheurde het handvat, zo vol zat de tas, het was in ieder geval lekker goed gevuld haha. Dat ik hierna klungelig met een kapotte tas in m’n armen liep nam ik maar voor lief. 😉 De drankjes van Finley zijn voor mij een nieuwe uitvinding. Super lekkere mocktails, heerlijk voor wanneer je zin hebt in een lekker, volwassen drankje maar de volgende dag vroeg op moet en geen zin hebt in een kater. De Chaudfontaine Fusion lijn die sinds kort uit is bevalt ook. Ik vind al die smaakwatertjes altijd wel lekker maar vaak vind ik de smaak wat laf. Dit citroenwatertje smaakt écht naar citroen, lekker! Zelf heb ik de variant framboos-limoen gekocht en deze vond ik ook erg lekker.

Met het Swinckels biertje heb ik stoofvlees gemaakt en de Johnny Doodle chocoladereep heeft het ook niet lang overleefd bij ons in huis. 🙂 De klaverkaas was op het event verwerkt in een lekkere kaasmousse, ik ben er alleen nog even over na aan het denken wat ik er zelf mee wil maken. Misschien een frisse kaassalade voor op brood maar kaas kroketjes zijn ook altijd goed.. De garde is al een paar keer gebruikt maar met de rest van de producten heb ik nog even niks gedaan. Verder zaten er ook wat lekkere haarproducten van o.a. Syoss in de goodybag maar omdat ik dat niet echt relevant vind voor Eten met Roos heb ik deze niet op de foto gezet.

foodpost

Van Pitch PR ontving ik dit pakketje van Hema.

Nadat ik een mailtje kreeg of ik wat nieuwe producten van Hema wou ontvangen koos ik voor deze producten. Ik vind Hema echt zo’n leuke, oer-Hollandse winkel. Leuke patroontjes op schriften, leuke verpakkingen en lekker goedkope nagellakjes. Op het station in Leiden hebben we een Hema en wanneer ik op de trein moet wachten loop ik vaak even een rondje door de Hema. Super leuk dat ze nu met de tijd mee willen gaan en dit doorvoeren in hun food- assortiment. Met hun zomer assortiment gaan ze helemaal de gezonde tour op en zeg nou zelf, in de zomer kunnen we dat wel gebruiken toch? 🙂 Ze hebben verschillende soorten bruisend smaakwater, gezonde snoepjes en verschillende granenrepen.

Wat mij wel aansprak om te willen proeven waren de nieuwe notenmixen en de speltkoekjes in gember-citroenvariant. De notenmixen zijn een lekkere snack voor wanneer je een dagje weg gaat, voor onderweg of voor ’s avonds in de tuin bij de borrel. De noten-/ pittenmix en de noten-/ bessen mix zijn allebei ongezouten, de noten-/ bonenmix is wel gezouten. De bonenmix met sojabonen had van mij wel iets zouter gemogen maar de mixen vind ik allemaal lekker. Groot pluspunt vind ik ook dat het redelijk ‘dure’ noten bevat, vaak zie je bij notenmixen dat ze veel opvullen met pinda’s en dat is hier niet het geval. De speltkoekjes vind ik echt heel lekker. De koekjes zijn gemaakt met gember en citroenolie en de citroensmaak is mooi subtiel, het is een lekker robuust koekje.

foodpost

Voor mijn verjaardag ontving ik van het merk Terra chips deze fles prosecco en 2 zakken van de Terra chips, super leuk! De chips is in verschillende kleurtjes en van verschillende groentes gemaakt waardoor het er super leuk uitziet. Zelf vind ik de chips iets te dik en daardoor te knapperig maar het staat wel heel leuk bij een borrel, zo’n schaaltje gekleurde chippies.

foodpost

Nu de 2 favorieten die ik ontving als foodpost en echt nog eens ga kopen.

De smash aardappels van Celativa zijn super leuk. Je moet de aardappel eerst plat ‘smashen’. Hierna marineer je de aardappels met de bijgeleverde kruidenolie en baconstukjes. Als laatste leg je ze 20 minuten lekker op de bbq. Geen paniek als je geen bbq hebt, het kan ook in de oven. Natuurlijk kan je dit ook zelf maken zonder dit pakket maar voor de makkelijke bbq-chefs is dit ideaal. Bas en ik hebben de aardappels getest op onze bbq, we vonden het een klein beetje droog maar verder erg lekker, er zit een goede ‘smokey’ smaak in door de bbq. Met een beetje kerriemayonaise verschijnt deze aardappel zeker nog eens op ons bord!

foodpost

Deze foodpost was fantastisch haha. De amandel florentines van Jules de Strooper zaten in de goodybag van MR Goodiebag en ze zijn echt heerlijk. Gemaakt van zomerboter, honing, Belgische chocolade en amandelen, hmmm! Niet goed voor de lijn maar.. Heel goed voor de geluksstofjes!

Nou, dat was de foodpost wel zo’n beetje. Ik hoop dat jullie ook weer een beetje geïnspireerd zijn met deze (nieuwe) producten! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *