Zalmcarpaccio met Hollandse garnalen en dragoncrème is het ideale gerecht! Makkelijk voor te bereiden, snel af te maken, een fancy uitstraling en een heerlijke smaak. De smaak van dragon is zó lekker bij dit gerecht. Dragon heeft een licht anijs- achtige smaak, perfect bij de zachte smaak van de garnalen.
Wil jij lekker decadent voor moederdag koken of gewoon een onwijs lekker voorgerecht neerzetten, met deze zit je goed! Je kunt het natuurlijk op het moment suprême maken maar voor een killer voorbereiding maak je de crème vast klaar. Ook zou je zelfs de tomaatjes en je komkommerlinten al voor kunnen bereiden. Fluitje van een cent, binnen 5 minuten staat de carpaccio op tafel.
Dit heb je nodig:
- 150 g gerookte zalm
- 100 g Hollandse garnalen
- ½ avocado
- 2 handjes gemengde sla (mesclun)
- 2 tl kappertjes
- ½ komkommer
- 10 snoeptomaatjes
- 3 el crème fraîche
- ½ citroen
- 5 takjes dragon
- evt. de cressjes affila en atsina
- versgemalen peper en zeezout
Zo maak je het:
- Snijd de dragonblaadjes fijn. Meng de crème fraîche met 1 tl water, de dragon, wat citroensap en peper en zout naar smaak tot je een lekker sausje hebt.
- Pak 2 mooie ronde borden en verdeel wat van de crème over het bord, zo zit de smaak goed verdeelt. Verdeel daarna de gerookte zalm in een cirkel over de borden. Als je niet genoeg hebt om het hele bord te bedekken doe je de buitenste rand. In het midden leg je de gemengde sla, zo zie je er gelijk niks meer van als je wat zalm tekort zou komen.
- Snijd de tomaatjes doormidden en schil met een dunschiller langwerpige slierten van de komkommer. Snijd de avocado met een scherp mesje in blokjes en schep dit er netjes met een lepel uit.
- Nu is het alleen nog maar een kwestie van het bord opmaken. Krul de komkommerlinten sierlijk op en verdeel ze over de sla. Verdeel de tomaatjes, de Hollandse garnalen, de avocado blokjes en de kappertjes over de zalmcarpaccio. Eet smakelijk!
Meer gerechten met vis? Bekijk dan ook eens deze zalmforel met citrus en venkel uit de oven of mijn knoflookgarnalen met koriander dip.